Valstybei priklausantis turtas be šeimininkų neužsibūna – šįmet parduoda pustrečio šimto objektų

Valstybės nekilnojamąjį turtą (NT) valdanti ir jo priežiūrą užtikrinanti valstybės įmonė Turto bankas per pirmuosius devynis šių metų mėnesius pardavė 256 valstybei priklausančius nekilnojamojo turto objektus už daugiau nei 20 mln. eurų. Rekordinis buvo trečiasis šių metų ketvirtis, kuomet viešojo aukciono būdu buvo sudaryta 115 sandorių.

Turto bankas per pirmuosius devynis šių metų mėnesius pardavė 256 valstybei priklausančius nekilnojamojo turto objektus už daugiau nei 20 mln. eurų.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Turto bankas per pirmuosius devynis šių metų mėnesius pardavė 256 valstybei priklausančius nekilnojamojo turto objektus už daugiau nei 20 mln. eurų.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius.<br>Turto banko nuotr.
Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius.<br>Turto banko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-10-16 10:35

Iš viso per pirmus devynis šių metų mėnesius buvo suorganizuoti 941 viešieji aukcionai, per kuriuos buvo parduoti 256 valstybės funkcijoms atlikti nereikalingi nekilnojamojo turto objektai. Lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, parduotų objektų skaičius išaugo 62 proc., o suorganizuotų aukcionų – 85 proc. Nuo metų pradžios už parduotus objektus gauta beveik 20,4 mln. eurų. Tai 3,5 karto daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

Ypač sėkmingas buvo trečiasis šių metų ketvirtis. Suorganizuotas rekordinis skaičius viešųjų aukcionų, parduotas rekordinis kiekis valstybei priklausančių objektų – atitinkamai 494 aukcionai ir 115 objektai. Suorganizuota aukcionų ir parduota nekilnojamojo turto objektų beveik tris kartus daugiau nei praėjusių metų trečiąjį ketvirtį. Už valstybės turtą gauta 4,95 mln. eurų – tai keturis kartus daugiau nei 2018 m. trečiąjį ketvirtį. Lėšos už parduodamus objektus pervedamos į valstybės biudžetą arba skiriamos atnaujinti valstybės nekilnojamąjį turtą.

„Metų pradžioje išsikelti ambicingi planai spartinti valstybės funkcijoms nereikalingo nekilnojamojo turto pardavimus sėkmingai vykdomi. Didinant pardavimo apimtis, ypatingas dėmesys skiriamas mažaverčiui turtui, kuris, lyginant su jų verte, yra imlus eksploatacinėms sąnaudoms, ir pastatams, už kuriuos gautos lėšos naudojamos valstybės nekilnojamam turtui atnaujinti. Šių kategorijų pardavimai taip pat augo kartais“, – rezultatus komentavo Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Trečiąjį ketvirtį didžiausi sandoriai buvo sudaryti dėl šių objektų: Pilies g. 7, Vilnius (0,716 mln. eurų), Dariaus ir S.Girėno g. 12, Alytus (0,407 mln. eurų), Dūmų g. 1, Vilnius (0,372 mln. eurų), Priestočio g. 6, Klaipėda (0,368 mln. eurų), Sukilėlių g. 14, Klaipėda (0,264 mln. eurų). Lyginant su pradine kaina, nekilnojamojo turto objektai buvo parduoti už 1,6 mln. eurų didesnę sumą.

Šiemet iš viso planuojama organizuoti daugiau nei 1200 viešųjų aukcionų. Tai 70 proc. daugiau nei ankstesniais metais. Per 2018-uosius Turto bankas suorganizavo daugiau nei 700 viešųjų aukcionų, kurių metu buvo parduoti 202 nekilnojamojo turto objektai už 8,2 mln. eurų, o taip pat valstybės sklypų, priskirtų savivaldybės pastatams, už 1,7 mln. eurų.

Turto bankas valstybei priklausantį nekilnojamąjį turtą pardavinėja per aukcionų sistemą www.evarzytynes.lt. Įsigyti valstybei priklausantį turtą gali visi fiziniai ir juridiniai asmenys, užsiregistravę www.evarzytynes.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.