Vieną privačią mokyklą Gervėčių gatvėje keis kita, o šalia suplanuotas ir biurų pastatas

Vilniaus senamiestyje, Gervėčių gatvėje, įsikūrusios Karalienės Mortos mokyklos teritoriją valdantys verslininkai Šulniai dalį jos ketina parduoti. Ateityje čia galėtų iškilti biurų pastatas.

Gervėčių gatvėje ketinama statyti biurų pastatą, greta, išsikrausčius Karalienės Mortos mokyklai, įsikurs pradinė mokykla.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gervėčių gatvėje ketinama statyti biurų pastatą, greta, išsikrausčius Karalienės Mortos mokyklai, įsikurs pradinė mokykla.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Paulius Viluckas

Oct 26, 2019, 1:08 PM, atnaujinta Oct 26, 2019, 1:12 PM

Teritorijos savininkės bendrovės „Golfas“ vadovas Andrius Šulnis teigia, kad parduodama kita, mokyklai nepriklausanti, teritorijos dalis.

„Ten yra du atskiri kompleksai – tos dalies, kur yra mokykla, mes nepardavinėjame, o kitą dalį pagalvojome, kad nelabai norime vystyti, tai ir pardavinėjame“, – BNS teigė jis.

Anot A. Šulnio, nuo praėjusių metų, kai „Golfas“ įsigijo teritoriją, esminių pokyčių joje nebuvo – vyko tik projektavimo darbai.

„Kai mes pirkome teritoriją, ten jau buvo pastatas su statybos leidimu. Mes lengvai pakoregavome tą projektą“, – sakė verslininkas.

Jo teigimu, teritorijos vystymo perspektyvos yra geros, joje būtų galima statyti verslo centrą.

„Tai yra vieta, kuri aiškiai nėra pervertinta šiai dienai, aš sakyčiau, kad ji yra neįvertinta. Net ir dabartiniu laiku ji yra pakankamai gera vystymui. Jeigu pavyks savivaldybės planai perkelti stoties link savivaldybės pastatą ir ministerijų miestelį, tai ta teritorija bus dar patrauklesnė nei dabar“, – sakė A. Šulnis.

Jis neatskleidė, už kiek parduodama teritorija. Anot A. Šulnio, už pardavimą atsakinga nekilnojamojo turto paslaugų bendrovė „Newsec“.

Pagal statybos leidimą šioje vietoje numatoma įrengti daugiau nei 5,2 tūkst. kv. metrų ploto administracines patalpas ir 148 vietų automobilių aikštelę, žaliųjų zonų, poilsio erdvių.

Austėjos Landsbergienės Karalienės Mortos mokykla šių metų pabaigoje planuoja išsikraustyti iš pastato Gervėčių gatvėje, o į jį persikels šiuo metu Antakalnyje veikianti Gedimino miesto pradinė mokykla. Pastatą jai nuomos „Golfas“.

Karalienės Mortos mokykla bei vaikų darželis „Vaikystės sodas“ persikels į naujas patalpas Kalnėnų mikrorajone.

„Golfas“, kurį Registrų centro duomenimis, valdo Andrius, Darius ir Tatjana Šulniai, Karalienės Mortos mokyklos teritoriją iš energetikos grupės „Lietuvos energija“ (dabar „Ignitis grupė“) įmonės „NT valdos“ įsigijo praėjusių metų spalį už 1,58 mln. eurų.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko Gabrieliaus Landsbergio žmonai A. Landsbergienei priklausančia mokykla ir jos įsikūrimu Gervėčių gatvėje yra domėjęsis Seimas.

Prieš kelerius metus parlamentarus sudomino „NT valdų“ planai Gervėčių gatvėje pastatyti ir A. Landsbergienės mokyklai išnuomoti papildomas patalpas, tačiau 2016 metų pavasarį šių planų atsisakyta, kai dėl preliminarios patalpų nuomos sutarties Seimas Valstybės kontrolei nurodė atlikti auditą.

Valstybės kontrolė vėliau paskelbė pažeidimų dėl sutarties nenustačiusi, bet, anot auditorių, šis atvejis atskleidė sistemines valstybės turto valdymo spragas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.