Socialiniams būstams – 30 tūkst. eurų

Kėdainių rajono savivaldybė vėl atnaujina socialinius būstus. Dalį būstų planuojama nupirkti, dalis už itin patrauklią kainą yra parduodami jų nuomininkams, o yra ir tokių, kurie taip „nugyventi“, kad nelieka nieko kito kaip tik juos nurašyti.

Savivaldybė gyventojams parduoda du butus, esančius P. Lukšio gatvės 2-ame name.<br>A. Barzdžiaus nuotr.
Savivaldybė gyventojams parduoda du butus, esančius P. Lukšio gatvės 2-ame name.<br>A. Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Kuktienė, www.rinkosaikste.lt

2019-11-14 15:18

Parduos šešis butus

Kėdainių rajono savivaldybė nusprendė parduoti šešis butus, kuriuos iš savivaldybės nuomojosi gyventojai. Šie būstai buvo išnuomoti dar iki 2003 metų, tačiau ne socialinio būsto nuomos sąlygomis. Gyventojai išreiškė norą įsigyti du butus P. Lukšio gatvės 2-ame name, du butus su dalimi ūkinių ar kiemo pastatų Šėtos seniūnijoje, Sangailų kaime, ir Šėtos miestelyje bei du butus Apytalaukio kaime, vienas iš jų – su ūkinio pastato dalimi.

Kraštiečiai minėtą nekilnojamąjį turtą įsigis už itin patrauklias kainas. Jos svyruoja nuo 1 tūkst. 120 eurų iki 3 tūkst. 820 eurų.

Surinktos lėšos bus panaudotos socialinio būsto pirkimui.

Pirks brangiau

Nuostabos nekelia, kad parduodamas savivaldybės nekilnojamasis turtas neretai būna varganos likutinės vertės. Tačiau sutikite – įsigyti būstą už tūkstantį eurų atrodo išties neblogai.

Tiesa, pačios savivaldybės perkami socialiniai būstai būna gerokai – net ir dešimtimis kartų – brangesni.

Štai dabar savivaldybė, vykdydama ES projektą „Socialinio būsto fondo plėtra Kėdainiuose“, ketina pirkti šešis naujus socialinius būstus. Trys vieno kambario, du dviejų kambarių ir vienas trijų kambarių butai bus perkami įvairiose miesto gatvėse esančiuose namuose – toli gražu ne tik liūdnai linksniuojamuose kvartaluose.

Būsto kainos svyruoja nuo 14 tūkst. 500 eurų iki 29 tūkst. 800 eurų. Iš viso šiems būstams įsigyti bus skirta daugiau kaip 123 tūkstančiai eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.