Kauno gyvenamasis rajonas, kuriame įsigyti sklypą užtrunka ir penkerius metus

Žaliakalnis – vienas seniausių Kauno rajonų, išsidėstęs ant stačios kalvos tarp Neries ir Girstupio slėnių. Čia, kaip ir Senamiestyje, galima rasti visko: nuo yrančių medinukų iki prabangių tarpukario elito vilų, nuo įmantraus XXI a. pradžios pseudobaroko iki skandinaviško stiliaus pastatų, susiliejančių su aplinka.

Žaliakalnis – vienas seniausių Kauno rajonų, išsidėstęs ant stačios kalvos tarp Neries ir Girstupio slėnių.<br>„Inreal“ nuotr.
Žaliakalnis – vienas seniausių Kauno rajonų, išsidėstęs ant stačios kalvos tarp Neries ir Girstupio slėnių.<br>„Inreal“ nuotr.
Inreal“ NT brokerė Edita Urbanavičiūtė.<br>„Inreal“ nuotr.
Inreal“ NT brokerė Edita Urbanavičiūtė.<br>„Inreal“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Inreal“ inf.

Nov 27, 2019, 10:12 AM

Prestižinis Kauno rajonas

„Vietos naujai plėtrai čia labai nedaug, žemė brangi. Žaliakalnio reljefas kelia nemažai iššūkių tiek architektams, tiek ir plėtotojams. Rajonas pasižymi stačiais šlaitais, siauromis gatvėmis – nėra patogus nekilnojamojo turto vystymui, tačiau skelbimai apie parduodamus perspektyvius plėtrai sklypus yra „gaudomi“ ir NT portaluose ilgai neužsibūna. Tai rajonas, kuris visada „ant bangos“, – teigia „Inreal“ NT brokerė Edita Urbanavičiūtė.

Žaliakalnis laikomas prestižiniu Kauno rajonu. Ne tik dėl artumo centrui, bet ir dėl švaresnio oro, gražaus Ąžuolyno parko, turtingos vietos istorijos. Žaliakalnyje gyveno daug žymių tarpukario politikų ir menininkų. Ypač daug jų turėjo namus Vydūno alėjoje ir Vaižganto gatvėje.

Prabangiausių būstų teritorija – prie Ąžuolyno parko, Sporto halės, Vaižganto, Minties rato, Gėlių rato gatvėse, Perkūno ir Vydūno alėjose. Čia žemės aro kaina gali siekti iki 35 000 eurų. Pirminėje būsto rinkoje kvadratinio metro kaina Žaliakalnyje siekia nuo 1450 iki 2000 eurų su daline apdaila.

„Galima drąsiai teigti, kad gyventi šalia Ąžuolyno yra didelis komfortas ir prestižas. Čia naujų teritorijų, tinkamų statyti namą ar nedidelį daugiabutį, žmonės laukia net iki 5 metų, nuolat sekdami rinką ir čia parduodamus objektus“, – pasakoja E. Urbanavičiūtė. Naujo būsto projektai Žaliakalnyje nedidukai – 10–15 arų sklypuose išplėtojama apie 20 butų. Retai pasitaiko didesnių projektų, tokių kaip „Ąžuolyno namai“.

Kita Žaliakalnio pusė

Tiesa, yra ir kita Žaliakalnio pusė – dešinė Jonavos gatvės dalis, kur tarpukariu buvo darbininkų rajonas bei senieji „sodai“. Bet ir ši teritorija keičiasi drauge su ten gyvenančiais žmonėmis. „Paveldėtojai senuosius namus rekonstruoja, perstato arba parduoda. Prieš 20 metų seną nedidelį medinuką šiame rajone galima buvo nusipirkti už 20–30 tūkst. litų. Šiandien toks kainuotų bent 100 tūkst. eurų“, – teigia E. Urbanavičiūtė.

Antrinėje rinkoje būsto Žaliakalnyje kvadratinis metras svyruoja nuo 800 eurų iki 1300 eur / kv.m, priklausomai nuo būklės.

Žaliakalnio gyventojai

Žaliakalnio gyventojai tokie pat margi, kaip ir čia esantis būstas – nuo senyvo amžiaus kukliai gyvenančių iki išskirtinai turtingų ir įtakingų žmonių. Kauniečiai, augę Žaliakalnyje ar gyvenę jame, sunkiai keičia mėgstamą mikrorajoną ir dažniausiai ieško sau naujo būsto būtent šiame rajone sakydami, kad geresnės vietos Kaune nėra ir jie iš čia niekur nesikels.

Dalį Žaliakalnio gyventojų sudaro ir studentai. Rajono pakraštyje įsikūrę net du universitetai: Lietuvos sporto universitetas ir Kauno technologijos universitetas (KTU). Pastarojo plėtra taip pat turės įtakos rajono pokyčiams. „Tikėtina, kad gali atsirasti nauja niša nedidelio ploto naujos statybos butams, kuriuos pirks investuotojai nuomai arba studentų tėvai, kurie neketina leisti pinigų išaugusioms butų nuomos kainoms“, – svarsto E. Urbanavičiūtė.

Žaliakalnis atsinaujina – rajone rekonstruojama „legendinė“ sporto halė, futbolo stadionas, planuojama statyti ledo areną, atnaujinti sporto maniežą, sutvarkyti Ąžuolyno parką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.