Vilniaus Pašilaičių mikrorajone naują daugiabutį kels skandinavai

Pavasarį Lietuvoje veiklą pradėjusi skandinavų nekilnojamojo turto plėtros kompanija „Bonava“ paskelbė savo pirmojo projekto lokaciją. Jei procedūriniai veiksmai bus sėkmingi, jau kitais metais Vilniaus Pašilaičių mikrorajone esančioje Girulių gatvėje iškils 6 aukštų ir 132 butų daugiabutis su 135 privačiomis parkavimo vietomis automobiliams.

Lietuvoje veiklą pradėjusi skandinavų nekilnojamojo turto plėtros kompanija „Bonava“ paskelbė savo pirmojo projekto lokaciją.<br>vizualizacija
Lietuvoje veiklą pradėjusi skandinavų nekilnojamojo turto plėtros kompanija „Bonava“ paskelbė savo pirmojo projekto lokaciją.<br>vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2019, 5:20 PM, atnaujinta Dec 11, 2019, 5:25 PM

Bendrovės vadovas Remigijus Pleteras patvirtina, kad sklypo perleidimo sutartis jau sudaryta, tačiau pažymi, kad turto nuosavybė bus perimta tik tokiu atveju, jei visi procedūriniai veiksmai bus sėkmingi: šiuo metu siekiama iš esmės pakeisti senuosius architektūrinius reikalavimus šiam sklypui ženkliai mažinant patį statinį ir didinant laisvalaikio zonų erdvės.

„Net 20 procentų mažiname anksčiau numatytą užstatymo intensyvumą, tad, pritarus vietos bendruomenėms, vietoje anksčiau suplanuoto 7 aukštų pastato ir 210 butų atsirastų 6 aukštų pastatas su 132 butais, kas leistų išplėsti laisvalaikio ir kaimynystės erdves gyventojų patogumui“, – teigia R. Pleteras.

Patvirtinus numatomus pakeitimus, statybos prasidėtų jau kitais metais. Planuojamos investicijos į projektą siekia beveik 8 mln. eurų.

Anksčiau ši NT kompanija yra skelbusi, kad visi bendrovės statomi būstai Lietuvoje bus parduodami tik su pilna apdaila. Tokios strategijos laikomasi visose šalyje, kuriose vykdoma veikla, Vilnius nebus išimtis.

Šiuo metu Švedijos kapitalo kompanija gyvenamuosius būstus plėtoja 8 šalyse: Švedijoje, Vokietijoje, Suomijoje, Danijoje, Norvegijoje, Rusijos mieste Sankt Peterburge, Estijoje ir Latvijoje.

Praėjusiais metais kompanijos pardavimai siekė 1,4 mlrd. eurų. Didžiausią kompanijos pardavimų dalį 2018 m. sudarė Vokietijos (41 proc.) ir Švedijos (28 proc.) rinkos, Suomijos – 16 proc., Danijos ir Norvegijos – 9 proc. nuo visų pardavimų, Sankt Peterburgo – 4 proc., Estijos ir Latvijos – 2 proc. Lietuvoje įmonė tikisi panašios rinkos .dalies, kaip ir kaimyninėse šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.