Skandinavų statytojai „Bonava“ taps dvigubai „žalesni“

Švedijos nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Bonava“ viešai paskelbė, kad iki 2030-ųjų ketina perpus sumažinti tiek tiesioginį, tiek netiesioginį aplinkai daromą poveikį. Įmonės planuose – pokyčiai visoje veiklos grandinėje taikant tvarios statybos principus ir pereinant prie atsinaujinančios energetikos.

Remigijus Pleteras.
Remigijus Pleteras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-10 16:27, atnaujinta 2020-01-10 16:28

„Klimato kaita yra vienas iš esminių žmonijos iššūkių, į kurį „Bonava“ žiūri itin rimtai. Todėl naują dešimtmetį keliame sau ambicingus tikslus. Siekis, kad gyvenamųjų pastatų verslas būtų ne tik pelningas, bet ir tvarus, reikalauja didelių pokyčių, ir mes esame pasiruošę priimti šį iššūkį“, – komentuoja įmonės generalinis direktorius Joachimas Hallengrenas.

Tvarios statybos link

Pastaruosius dvejus metus įmonė atliko eilę tyrimų, nustatančių tiesiogiai ir netiesiogiai klimatui daromą poveikį. Siekiant įgyvendinti užsibrėžtą tikslą kompanija darbo metodus ketina adaptuoti pagal žiedinės ekonomikos ir beatliekinės gamybos principus. Tam turės būti taikomi ir inovatyvūs statybos būdai. Kitos priemonės apima medžiagų pasirinkimą, tvarų žemės naudojimą ir perėjimą link atsinaujinančios energetikos visose veiklos grandyse.

„Šį didžiulį žingsnį galėjome žengti tik atlikę kruopščią analizę. Tai darome tam, kad mūsų klientai jaustųsi užtikrinti, jog mūsų kuriami namai ir kaimynystės laikysis tvarios plėtros principų. Šiuo įsipareigojimu prisiėmėme atsakomybę ne tik dėl tiesioginio, bet ir netiesioginio poveikio klimato kaitai“, – teigia „Bonava“ Tvarumo tarybos vadovė Anna Hamnö Wickman.

Pasak jos, tvarumo klausimas šiandien yra vienas esminių tiek investuotojams, tiek ir klientams, darbuotojams, politikams bei įvairioms interesų grupėms. „Ateityje neabejotinai susidursime su naujomis direktyvomis, ribojančiomis išmetamųjų dujų kiekį, tad ambicingi veiksmai leidžia tam pasiruošti iš anksto“, – sako ji.

Tiek tarptautiniu, tiek vietiniu lygmeniu

9 šalyse ir 24 miestuose veikianti bendrovė kartu su vietos atstovais jau ėmėsi kiekvienai šaliai efektyviausių veiksmų aptarimo. Tam įmonėje buvo suburta Tvarumo taryba, kuri šį darbą tęs ir 2020-aisiais.

„Šioms strateginėms iniciatyvoms teikiama didelė reikšmė, o kompanija siekia užtikrinti, kad kiekvienas atskiras padalinys turėtų visas galimybes prisidėti prie bendro tikslo. Sieksime ne tik aktyviai gerinti bendrus įmonės rodiklius, bet ir pakloti pamatus tvarios statybos tradicijoms Lietuvoje“, – komentuoja „Bonava Lietuva“ generalinis direktorius Remigijus Pleteras.

Šiuo metu įmonė yra pradėjusi paraiškos „Science Based Targets“ iniciatyvai pateikimo procesą, kurios patvirtinimo tikimasi dar šiemet. Ši iniciatyva yra projektas, vienijantis Jungtinių Tautų Pasaulinio susitarimą (angl. UN Global Compact), Pasaulio išteklių institutą (angl. World Resources Institute), Pasaulio gamtos fondą (angl. World Wide Fund for Nature) bei Duomenų apie anglies dioksidą atskleidimo projektą (angl. Carbon Disclosure Project).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.