Klaipėdiečiai iš namų gražiuoju nesikraustys: kompensacijos atrodo per menkos

Niekaip nesibaigia Klaipėdos savivaldybės ir dviejuose namuose Nemuno gatvėje gyvenančių klaipėdiečių ginčai – žmonės nesutinka kraustytis kitur, nes jiems atrodo per mažos už būstus siūlomos kompensacijos. Už tokius pinigus jie nieko padoraus nenusipirktų.

Dviejuose uostamiesčio Nemuno gatvės namuose gyvenantys ir iš jų varomi žmonės nežada nuleisti rankų.<br>P.Juodsnukio nuotr.
Dviejuose uostamiesčio Nemuno gatvės namuose gyvenantys ir iš jų varomi žmonės nežada nuleisti rankų.<br>P.Juodsnukio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2020, 10:06 AM, atnaujinta Jan 27, 2020, 4:06 PM

Sausio pradžioje baigėsi terminas, per kurį gyventojai turėjo apsispręsti, ar sutinka savo butus parduoti pateiktomis sąlygomis, tačiau jų sprendimo nesulaukta.

Klaipėdiečiai piktinasi: esą už valdžios siūlomus pinigus jie vietoje dabar turimo dviejų kambarių buto galėtų nusipirkti nebent kambarį bendrabutyje.

Antai vieno kambario bute gyvenančiai dviejų asmenų šeimai pasiūlyta 27 tūkst. eurų kompensacija, už šiek tiek didesnį dviejų kambarių butą – 35 tūkst. eurų.

Nekilnojamojo turto specialistai teigia, kad savivaldybės siūlomos kompensacijos atitinka rinkos kainas ir net yra didesnės.

Mat prie vertintojų pateiktos kainos ji prideda 10, o uosto įmonės – dar 20 procentų sumos.

Uostininkai pravėrė pinigines, nes dėl Nemuno gatvėje įsikūrusių jų įmonių labiausiai ir kenčia žmonės: visai po langais nuolat važinėjantys traukiniai kelia vibraciją, nuo ko suskilinėjo namų sienos, iš bendrovių sklinda triukšmas.

Kai kurie gyventojai norėtų, kad namai, kuriuose prabėgo bene visas jų gyvenimas, būtų atnaujinti.

Visuomenės sveikatos centro specialistai čia ne kartą atliko tyrimus – buvo nustatyta, kad gerokai viršijamos leistinos vibracijos ir triukšmo normos. Tokiomis sąlygomis gyventi negalima.

Ne ką pagelbėjo ir pastatytos garsą sulaikančios sienelės.

Su savivaldybės siūlomomis kompensacijomis sutiko tik penkių butų ir vienų negyvenamųjų patalpų savininkai. Tai – tik penktadalis visų būstų šeimininkų.

Kitas savivaldybės žingsnis būtų – perimti butus visuomenės poreikiams. Tuomet kompensacijos gyventojams sumažėtų.

„Niekas prievarta nebus išmestas į gatvę. Jei nepavyks susitarti geruoju, pirkimo – pardavimo procedūra bus nutraukta, o būstai perimami visuomenės poreikiams. Jei gyventojai nesutiks, viską turės nuspręsti teismai“, – sakė Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Abu gyvenamieji namai vertinami beveik 600 tūkst. eurų. Senus statinius įsigijusi savivaldybė juos nugriautų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.