Štai taip Kaunas tvarkosi: nerado šeimininko – statinį sulygino su žeme

Nedidelis mūrinis kioskas su stogine Taikos prospekte tapo pirmuoju šiemet Kaune nugriautu statiniu, kurio šeimininko nepavyko surasti. Miesto valdžia yra nusitaikiusi į dar porą dešimčių tokių pastatų.

Nedidelis statinys Taikos prospekte per kelias valandas virto griuvėsių krūva.<br>A.Karaliūno nuotr.
Nedidelis statinys Taikos prospekte per kelias valandas virto griuvėsių krūva.<br>A.Karaliūno nuotr.
Nedidelis mūrinis kioskas su stogine Taikos prospekte tapo pirmuoju šiemet Kaune nugriautu statiniu, kurio šeimininko nepavyko surasti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Nedidelis mūrinis kioskas su stogine Taikos prospekte tapo pirmuoju šiemet Kaune nugriautu statiniu, kurio šeimininko nepavyko surasti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 18, 2020, 12:15 PM

Mūrinis kioskas greta A.Baranausko stotelės jau porą dešimtmečių buvo nenaudojamas, tačiau jo būklė nebuvo labai prasta. Kartais po stogu nuo lietaus slėpdavosi keleiviai, tačiau jiems įrengta nauja stoginė.

Vietos gyventojai prisiminė, kad anksčiau šiame kioske buvo prekiaujama daržovėmis, kitais maisto produktais ir įvairiomis smulkmenomis.

„Nepavyko surasti šio statinio šeimininko, todėl nuspręsta jį nugriauti“, – paaiškino Dainavos seniūnė Elena Skirmantienė.

Atlikti darbus buvo pasamdyta įmonė „Kauno švara“, ji kioską per kelias valandas sulygino su žeme.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pranešė, kad pernai buvo nugriauti 8 pastatai, kurie pripažinti neturinčiais savininko.

„Šiemet toks likimas gali ištikti 25 statinius“, – kalbėjo savivaldybės atstovas. Pirminiame sąraše yra garažų, tvorų ir net lauko tualetų.

Pirmiausia informacija apie apleistus statinius atkeliauja iš seniūnijų, o tuomet bandoma surasti šeimininkus. Jeigu to padaryti nepavyksta ir statinys yra bevertis, jis griaunamas. Šį darbą pavesta atlikti „Kauno švarai“.

„Turto pripažinimo bešeimininkiu procedūra nėra paprasta, ji gali užtrukti net dvejus metus“, – aiškino A.Pakalniškis.

Prieš trejus metus Kauno valdžia buvo paskelbusi karą nelegaliai pastatytų garažų savininkams. Tąkart skaičiuota, kad ant valstybei priklausančios žemės neteisėtai stovi beveik 900 garažų.

Maždaug 100 garažų nukėlė patys savininkai, kitus nugriovė miesto savivaldybės samdytos įmonės darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.