Palanga iššluota – neįtikėtina, kiek pernai Palangoje buvo parduota namų

Praėję metai Palangoje pasižymėjo itin sparčiu gyvenamųjų namų rinkos augimu, o susumavus visus per metus parduotus namus paaiškėjo, kad buvo pasiektos istoriškai rekordinės aukštumos, pastebi NT sandorių rinkos duomenis apibendrinęs Registrų centras.

Tokį įspūdingą NT pardavimų augimą, koks pernai buvo Palangoje, pademonstruoti pavyko toli gražu ne visoms šalies savivaldybėms. <br>Ehaus.lt nuotr.
Tokį įspūdingą NT pardavimų augimą, koks pernai buvo Palangoje, pademonstruoti pavyko toli gražu ne visoms šalies savivaldybėms. <br>Ehaus.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Vakarinės Palangos“ inf.

Jan 29, 2020, 1:59 PM

„Šiandien jau drąsiai galime teigti, kad NT sandorių rinka 2019 metais visoje Lietuvoje pademonstravo išskirtinius ir seniai matytus skaičius. Įregistruotų butų, gyvenamųjų namų ir žemės sklypų sandorių skaičius praėjusiais metais buvo didžiausias per pastarąjį dešimtmetį. Ypatingai džiugu augimą matyti ne tik didžiausiuose šalies miestuose, tačiau ir šalies regionuose“, – apibendrindamas NT sandorių rinkos duomenis sako Registrų centro Duomenų atvėrimo skyriaus vadovas Paulius Rudzkis.

Visoje Lietuvoje per 2019 metus įregistruota per 134 tūkst. pirkimo-pardavimo sandoriais perleistų įvairių rūšių NT objektų, arba 7 proc. daugiau nei 2018 metais (125 tūkst.), tarp jų beveik 36 tūkst. butų (5 proc. daugiau nei užpernai) ir beveik 12 tūkst. individualių gyvenamųjų namų (8 proc. daugiau).

Na, o Palangoje NT rinka išsiskyrė namų pardavimais – čia pernai parduota daugiau kaip 120 namų – daugiausia per visą istoriją. Metinis pardavimų augimas siekė net 49 procentus.

Tokį įspūdingą augimą pademonstruoti pavyko toli gražu ne visoms šalies savivaldybėms. Be to, Palangoje savininkus pakeitė ir beveik 550 butų, arba trimis daigiau nei ankstesniais metais.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.