Maskvoje parduodamas karalienės Elizabeth II butas

Maskvoje imtas pardavinėti butas, kurio savininkė yra Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II. Apie tai vasario 11 dieną paskelbė portalas 7days.ru, nurodydamas šaltinį  –  vieną didmiesčio nekilnojamojo turto agentūrų.

Karalienei Elizabeth II Maskvoje priklauso keturi apartamentai.<br>Imago/Scanpix nuotr,
Karalienei Elizabeth II Maskvoje priklauso keturi apartamentai.<br>Imago/Scanpix nuotr,
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2020, 12:20 PM, atnaujinta Feb 13, 2020, 1:58 PM

Karalienei Elizabeth II priklausančius keturis apartamentus Maskvos centre žurnalistai atrado 2019-ųjų liepą.

Iš šių butų langų atsiveria vaizdai į Kremlių, Maskvos upę ir Kristaus Išganytojo katedrą. „Jos Didenybė Karalienė, valdanti Kanadoje“, – taip nurodoma būstų savininkė.

Netrukus paaiškėjo, kad šiuose apartamentuose gyvena Kanados ambasados darbuotojai.

„Kanada yra konstitucinė monarchija, o karalienė Elizabeth II yra valstybės vadovė. Dėl šios priežasties mes sakome, kad butas priklauso Jos Didenybei Kanados karalienei“, – tuomet aiškino Kanados ambasada.

Teigiama, kad pardavinėjamas vienas šių būstų –  250 kvadratinių metrų ploto. Pasak ekspertų, jo kaina gali siekti 250 milijonų rublių (3,6 mln. eurų).

„Panašaus būsto panašioje vietoje gyvenamojo turto kainos svyruoja nuo 800 tūkst. rublių (11,6 tūkst. eurų) iki 1 mln. rublių (14,5 tūkst. eurų) už kvadratinį metrą“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė nekilnojamojo turto pardavimų ekspertė Kristina Tomilina.

Ji pridūrė, kad garsiems žmonėms priklausančių butų „ypatingas statusas“ nesuteikia jiems papildomos vertės, tačiau tokie būstai gali būti daug greičiau parduoti.

„Kalinka Group“ nekilnojamojo turto bendrovės direktorių valdybos pirmininkė Jekaterina Rumianceva pridūrė, kad paprastai tokie būstai parduodami per metus, geriausiu atveju – per pusmetį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.