Kupiškyje tviska nauja autobusų stotis, tačiau keleiviams ji uždaryta

Kupiškio rajono savivaldybė prieš mėnesį pasigyrė už europines lėšas baigusi rekonstruoti miesto autobusų stoties pastatą, tačiau stoties durys keleiviams tebėra uždarytos.

Kupiškio autobusų stotis jau pastatyta, bet keleivių neįsileidžia, nes laukiamajame dar nėra kėdžių.<br>kupiskis.lt nuotr.
Kupiškio autobusų stotis jau pastatyta, bet keleivių neįsileidžia, nes laukiamajame dar nėra kėdžių.<br>kupiskis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laimis Kavoliūnas, „Panevėžio kraštas“, www.panskliautas.lt

Mar 6, 2020, 1:15 PM, atnaujinta Mar 6, 2020, 2:01 PM

Savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjas Mažvydas Šalkauskas sakė, kad ši informacija ne visai tiksli: stotis pastatyta, bet joje dar nėra baldų ir įrangos.

M.Šalkauskas iš karto pripažino, kad gal ir vėlokai susirūpino baldais, bet paskui pareiškė, jog savivaldybė niekur nevėluoja, mat pagal rangos sutartį autobusų stotis turi būti atidaryta tik ateinantį rudenį. Jo skaičiavimais, stotis atvers duris ne anksčiau kaip po dviejų mėnesių.

Savivaldybė stoties laukiamojo kėdes perka konkurso būdu, bet iš pirmo karto jų nupirkti nepavyko, tad dabar bandys antrąsyk.

Viešųjų pirkimų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjas Arūnas Valintėlis sakė, kad vienas tiekėjas siūlė kėdes, neatitinkančias nurodytų konkurso sąlygose, kitas užsiprašė per didelės kainos.

Stotyje šešis kabinetus turėsiantis Kupiškio autobusų parkas jau pasistatė čia naujas spintas, stalus ir kėdes. Pirmadienį šios įstaigos vadovas Virgilijus Braknys sakė, kad pristatyti jau visi baldai.

„Naujas pastatas, nauji ir baldai. Kompiuterius naudosime tuos pačius, nauju pakeisime tik dispečeriui, nes tas per senas“, – teigė V.Braknys.

Beveik dvejus metus autobusų stotis veikia „Maximos“ prekybos centro kieme Gedimino gatvėje. M.Šalkauskas sakė, kad keleiviai dėl to nesiskundžia, nes eiti su pirkiniais iki aikštelės visai netoli.

Bendra projekto vertė – 746 tūkst. eurų, iš jų per 690 tūkst. eurų – europinės lėšos, rajono savivaldybė prisidėjo beveik 56 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.