Spekuliantai tikisi, kad NT kainos Lietuvoje kris 30 procentų

Pirmieji du šių metų mėnesiai, anot nekilnojamojo turto ekspertų, išsiskyrė įspūdingais NT sandorių skaičiais. Kaip NT rinką paveiks Europą kaustantis koronavirusas ir nuo pirmadienio Lietuvoje įvestas karantinas, „Žinių radijo“ laidoje „Ekspertai pataria“ komentavo „Capital Smart“ biuro LNTAA sertifikuotas NT brokeris Kęstutis Bružas.

Koronavirusas, NT eksperto teigimu, bent trumpuoju laikotarpiu didelės įtakos kainoms nepadarys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Koronavirusas, NT eksperto teigimu, bent trumpuoju laikotarpiu didelės įtakos kainoms nepadarys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Gabrytė, „Žinių radijas“

2020-03-17 14:12, atnaujinta 2020-03-17 14:41

Jo teigimu, koronaviruso protrūkis turės įtakos visam pasauliui, Lietuva jokia išimtis. Tik kol kas praėjo per mažai laiko, kad būtų galima atsakyti, kokia ta įtaka bus. Lietuvoje įsigaliojus karantinui, savo veiklą nutraukė notarai, vadinasi, sustojo sandoriai.

Antra vertus, NT pardavėjai vengia priimti nepažįstamus žmones būstų apžiūrai. Kartais apžiūrėti būstų atsisako ir patys pirkėjai.

„Kalbant apie būstų pirkimą gyvenimui, ne investicijai, praėjus šiek tiek laiko, rinkos aktyvumas turėtų grįžti“, – prognozavo K. Bružas.

Ar dabartinė situacija gali pakoreguoti būsto kainas? Brokerio žodžiais, į šį klausimą atsakyti taip pat dar sudėtinga: „Trumpuoju laikotarpiu niekas per daug keistis neturėtų.

Jei spekuliantai tikisi, kad kainos kris 30 proc. ar daugiau, manau, turės gerokai palaukti. Ar taip iš tiesų įvyks, neaišku. Situacija taps aiškesnė po kelių mėnesių ar pusmečio, tačiau NT pardavėjai tikrai neskubės mažinti kainų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?