Vienijasi ir NT vystytojai – renka paramą medikų apsaugos priemonėms

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA), atsižvelgdama į medikų pagalbos šauksmą, mobilizuojasi ir specialioje sąskaitoje renka paramą pinigais bei ieško kanalų, kaip nupirkti trūkstamiausių medicininos priemonių ir jas perduoti medikams, kad darbas priekinėse kovos su COVID-19 virusu gretose nenutrūktų, socialiniame tinkle paskelbė LNTPA vadovas Mindaugas Statulevičius.

LNTPA nariai renka paramą medikams.<br>G.Šiupario nuotr.
LNTPA nariai renka paramą medikams.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-20 14:31, atnaujinta 2020-03-20 14:38

Santaros klinikų Šeimos medicinos centro vadovas Vytautas Kasiulevičius skaičiuoja, kad Lietuvos medikams šiandien reikia 100 tūkstančių apsaugos rinkinių: pirštinių, akinių, kombinezonų ir respiratorių. Ligoninės praneša, kad stokoja ir dezinfekcinio skysčio bei kitų priemonių. Visos LNTPA surinktos lėšos bus skirtos reikalingoms priemonės įsigyti, kad dirbantys medikai būtų apsaugoti.

M. Statulevičius dėkojo visiems prisidedantiems – ne tik vystytojams bet ir advokatams, prekybos centrų valdytojams, konsultantams ir net ne LNTPA nariams.

Primename, kad viena LNTPA narių, bendrovė „Darnu Group“, prieš kelias dienas pasiūlė Vilniaus miestui neatlygintai leisti naudotis savo valdomą viešbutį ir, esant reikalui, pertvarkyti SEB arenos patalpas, kad jos būtų tinkamos teikti pagalbą kovojantiems su koronos virusu.

„Siekdami sutelkti jėgas ir prisidėti prie šalyje susiklosčiusios ekstremalios situacijos, Vilniaus miesto savivaldybei, reikalui esant, pasiūlėme neatlygintinai naudoti mums priklausančio viešbučio „Urbihop“ kambarius.

Šiuo metu esame pasiruošę priimti 175 žmones. Taip pat, jei situacija šalyje blogėtų, esame pasiruošę pertvarkyti ir visas SEB arenos patalpas dar didesniam žmonių apgyvendinimui.

Ieškome specialistų, kurie galėtų konsultuoti mus, kaip kuo profesionaliau parengti patalpas pagal būtino karantino reikalavimus.

Esame pasiruošę, jei tik bus poreikis, savo lėšomis pastate įkurti gydymui ir ligonių priežiūrai reikalingas patalpas – ligoninę, kur medikai teiktų būtiną pagalbą sergantiems. SEB arenoje įrengto restorano virtuvė galėtų čia pat organizuoti maitinimą“, – sakė „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaite-Mekionienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.