V. Vasiliauskas: „Naujai išduotų būsto paskolų sumažėjo daugiau nei trečdaliu“

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas sako, kad naujai išduodamų būsto paskolų sumažėjo beveik trečdaliu.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas V.Vasiliauskas sako, kad naujai išduodamų būsto paskolų sumažėjo beveik trečdaliu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos banko valdybos pirmininkas V.Vasiliauskas sako, kad naujai išduodamų būsto paskolų sumažėjo beveik trečdaliu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-07 14:56, atnaujinta 2020-05-07 14:58

„Duomenys mūsų rodo, kad paskolų srautas yra sumažėjęs ir tikslinga būtų kalbėti apie atskiras paskolų kategorijas. Jeigu kalbėsime apie būsto paskolas, tai iš principo naujai išduotų paskolų sumažėjimas yra apie 30 proc.

Jeigu kalbėsime apie kitas fiziniams asmenims išduotas paskolas, tai naujai išduotų paskolų skaičius sumažėjęs maždaug 50 proc. Jeigu kalbėsime apie verslo paskolas, tai sumažėjimas yra maždaug 40 proc.“, – teigė V. Vasiliauskas.

Vis dėlto, pasak Lietuvos banko valdybos pirmininko, realybėje išduotų paskolų sumažėjimas yra dar didesnis.

„Kalbėdamas apie šiuos skaičius aš turiu omeny dar ir sprendimus, paraiškas, kurios buvo patvirtintos dar ikikarantininio laikotarpio, o paskolos išduotos po karantino. Tai apie tikrąją įtaką kredito srautui galėsime kalbėti gegužės pabaigoje“, – sakė V. Vasiliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.