R. Šimašius: „Prezidentas patvirtino, kad labai svarbu, jog nacionalinis stadionas atsirastų Vilniuje“

Penktadienį prezidentas Gitanas Nausėda su Vilniaus miesto meru Remigijumi Šimašiumi aptarė situaciją dėl nacionalinio stadiono ir galimybes atverti miestą kultūros renginiams.

Prezidentas Gitanas Nausėda su Vilniaus miesto meru Remigijumi Šimašiumi aptars situaciją dėl nacionalinio stadiono ir galimybes atverti miestą kultūros renginiams.<br>lrytas.lt koliažas
Prezidentas Gitanas Nausėda su Vilniaus miesto meru Remigijumi Šimašiumi aptars situaciją dėl nacionalinio stadiono ir galimybes atverti miestą kultūros renginiams.<br>lrytas.lt koliažas
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Remigijus Šimašius<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Šimašius<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 22, 2020, 7:54 AM, atnaujinta May 22, 2020, 1:15 PM

„Prezidentas telefonu bendravo su Vilniaus meru, aptarė galimybes miesto erdves atverti kultūros renginiams bei situaciją dėl nacionalinio stadiono“, – BNS teigė prezidento patarėjas Antanas Bubnelis.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius sako iš prezidento Gitano Nausėdos išgirdęs patvirtinimą, kad labai svarbu, jog kad nacionalinis stadionas atsirastų sostinėje.

„Šiandien ir iš prezidento išgirdau, kad labai svarbu, jog stadionas atsirastų Vilniuje ir pagaliau vakar Vyriausybės vadovas pirmą kartą tikrai aiškiai ir nedviprasmiškai pasakė, kad jis tikrai labai nori, jog stadionas atsirastų“, – Eltai penktadienį po pokalbio su prezidentu sakė R. Šimašius.

„Prezidento pozicija yra tokia, kad reikia surasti geriausią variantą – permodifikuojant šitą, ieškant kito, kad visos institucijos rastų geriausią variantą. Aš manau, kad surasime tą sprendimą, tuo labiau kad turime savo kelią, apie kurį kitą savaitę paskelbsime“, – pridūrė sostinės meras.

Jo vertinimu, situacija dėl nacionalinio stadiono šiuo metu yra geresnė nei pastarosiomis dienomis.

„Dabar belieka rasti geriausią kelią ir, sklandžiai visiems dirbant, yra visos prielaidos tą stadioną turėti. Aišku, reikalingas sklandus visų institucijų darbas ir tikiuosi, kad taip ir vyks“, – sakė R. Šimašius.

Šią savaitę Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) įpareigojo Vilniaus valdžią nutraukti Nacionalinio stadiono statybos ir koncesijos konkursą, nes sutartis negali būti laikoma koncesine. Tarnybos teigimu, sutartimi turėjo būti išskaidytos valstybės ir savivaldybės rizikos, tačiau pakeitus projekto finansavimo modelį, visa rizika teko joms, o ne koncesininkui.

Pasak Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus, Nacionalinio stadiono projektą „nužudė valstiečiai, pasinaudoję be vadovo likusia VPT.

Premjeras Saulius Skvernelis tokius mero pareiškimus pavadino „neadekvačiais“ ir svarstė, kad nacionalinį stadioną turėtų statyti valstybė, jeigu savivaldybė to nesugeba.

Be to, Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį atmetė sostinės savivaldybės skundą ir nusprendė, kad VPT teisėtai anksčiau sustabdė 156 mln. eurų vertės nacionalinio stadiono statybos ir valdymo koncesijos sutarties pasirašymą tarp Vilniaus savivaldybės ir koncerno „Icor“ įmonės „Axis industries“.

Prezidentas G. Nausėda ketvirtadienį teigė, kad VPT, įpareigojusi stabdyti nacionalinio stadiono sostinėje statybų sutartį, pademonstravo stuburą, o Vilniaus valdžia turėjo įvertinti ir šio projekto įgyvendinimo sąlygas.

Sutarties pasirašymą VPT sustabdė, o vėliau procedūras įpareigojo nutraukti po to, kai į ją kreipėsi Generalinė prokuratūra ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba, siekdamos išsiaiškinti, ar koncesijos vertės padidėjimas po derybų yra pagrįstas ir teisėtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.