Atvykę atsikvėpti pasigenda tualetų: atlikti gamtinių reikalų – nebent į mišką

Atvykę pailsėti prie Žaliųjų ežerų vilniečiai stebisi: dingo ir senoji mūrinė išvietė, ir konteineriniai tualetai, kurie veikė vasarą ir rudenį.

Jeigu atvykus pailsėti prie Žaliųjų ežerų prispaus gamtinis reikalas, teks nerti į krūmus – tualetai jau išmontuoti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jeigu atvykus pailsėti prie Žaliųjų ežerų prispaus gamtinis reikalas, teks nerti į krūmus – tualetai jau išmontuoti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2020, 5:47 PM

Atlikti gamtinių reikalų – nebent į mišką. Pasivaikščioti, atsikvėpti nuostabiame gamtos kampelyje atvykę vilniečiai susiduria su nepatogumais.

Mat senųjų mūrinių, daug metų kraupinusių tualetų nebėra, o naujieji pasibaigus maudynių sezonui taip pat išnyko.

Savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas Gintautas Runovičius aiškino, kad mūriniai tualetai buvo nugriauti dar prieš maudymosi sezoną.

Vietoj jų įrengti šiuolaikiški konteineriniai tualetai su vandeniu ir vietine kanalizacija, įskaitant tualetus, pritaikytus asmenims, turintiems judėjimo negalią. Šie tualetai paplūdimyje veikė iki spalio pabaigos, bet žiemai buvo išmontuoti ir bus sugrąžinti pavasarį, orams atšilus.

Poilsiautojams užkliuvo ir apardytas metalinių konstrukcijų paviljonas, bet G.Runovičius tikino, kad šis statinys nėra paplūdimio sklypo dalis, todėl savivaldybė informacijos apie ten atliekamus darbus neturi.

Prie Žaliųjų ežerų dideli pokyčiai vyko prieš keletą metų, o šį rudenį vyksta tik teritorijos tvarkymo darbai.

Anot G.Runovičiaus, tai yra puikus metas atsėti žolę, suremontuoti pėsčiųjų ir dviračių takus, apgenėti medžius, kad kitąmet, orams atšilus, lankytojus pasitiktų tvarkingas ir patogus paplūdimys.

Didžiausios pertvarkos paplūdimyje įvyko prieš porą metų, kai vietoj senosios buvo pastatyta nauja gelbėjimo stotis.

Joje sezono metu dirba ne tik gelbėtojai – čia įrengtas medicinos punktas, gelbėjimo ir sporto inventoriui laikyti skirtos patalpos. Taip pat prieš trejus metus rekonstruoti visi trys mediniai tiltai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.