Arūnas Dumalakas. Regėdamas sustojusias objektų statybas Vilniaus administracijos vadovas nučiuožė į priekį

Vilniaus savivaldybės administracijos vyrai slidinėja po laiką kaip K.Vonneguto romano „Skerdykla Nr.5“ veikėjas Bilis. Laimė, kad P.Poderskiui ir A.Bužinskui neteko išgyventi karo baisumų ar lankytis Tralfamadoro planetoje kaip jam.

Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2021, 4:24 PM, atnaujinta Feb 12, 2021, 9:50 AM

Bet nauja sostinės savivaldybės tinklalaidė „Kalba Vilnius“ išryškino kitką. Štai kalbėdamas apie statybas administracijos direktorius P.Poderskis pareiškė, kad 2021-aisiais Vilniuje jos bus greitos, o kai kurie projektai laiką pralenks netgi dešimtmečiais. Regėdamas sustojusias svarbių objektų statybas jis tikrai nučiuožė laiku į priekį.

Panašias tralfamadoriškas mintis dėsto ir P.Poderskio pavaduotojas A.Bužinskas.

Kalbėdamas apie krepšinio komandą „Rytas“, kurios valdybos narys yra, valdininkas giria klubo vadovų administracinį darbą. Čia jau jis smarkiai čiuožtelėjo laiku atgal, kai „Rytas“ kovėsi su „Žalgiriu“ kaip su lygiu. Juk dabar vilniečiai net provincijos komandų neįveikia.

Na, pagirk geriau sportinių batelių kokybę, o ne „Ryto“ vadovų darbą. Komanda patyrė fiasko Čempionų lygoje, Karaliaus Mindaugo taurės turnyre, ją paliko būrys gabių krepšininkų.

A.Bužinskui tai nė motais: esą „Ryte“ administraciniu lygiu dirbama profesionaliai ir skaidriai, todėl klausimų savivaldybei nekyla.

Bala nematė kalbų apie krepšinį. Geriau pasiklausykime, kaip teisinasi dėl sužlugdytų nacionalinio stadiono statybų P.Poderskis. Neva šis objektas sulaukė didelio aplinkinių gyventojų pasipriešinimo – jiems, pasirodo, trukdysią būsimo stadiono prožektoriai, o rungtyniaujantys sportininkai garsiai keiksis.

Kai kuriuos P.Poderskio minčių viražus net sunku suprasti.

Anot jo, dažnai sulaukiama priekaištų, kad pinigai švaistomi betonui, kad tai neigiamas dalykas, tačiau toks matymas – kreivas, nes infrastruktūra, ypač socialinė, itin svarbi ir tik ji sukurs prielaidų naujos kokybės turiniui.

Kiek taip mintydamas P.Poderskis nučiuožė laiku atgal, net sunku pasakyti – betonas juk naudojamas senų seniausiai.

Išgirdę tokius žodžius kuo gali guostis vilniečiai? Nebent tuo, kad P.Poderskiui ir A.Bužinskui neteko iškęsti Dresdeno bombardavimo kaip Biliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.