Kauno rajono valdžia griūvantiems daugiabučiams skyrė 100 tūkst. eurų

Kauno rajono savivaldybės taryba ketvirtadienį patvirtino 2021 metams daugiabučių namų ir jų aplinkos atnaujinimo, plėtros ir administravimo rėmimo fondo tarybos lėšų sąmatą.

Kauno rajono savivaldybės taryba ketvirtadienį patvirtino 2021 metams daugiabučių namų ir jų aplinkos atnaujinimo, plėtros ir administravimo rėmimo fondo tarybos lėšų sąmatą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno rajono savivaldybės taryba ketvirtadienį patvirtino 2021 metams daugiabučių namų ir jų aplinkos atnaujinimo, plėtros ir administravimo rėmimo fondo tarybos lėšų sąmatą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Mačienė, ELTA

Jan 28, 2021, 2:14 PM

Pagal fondo lėšų panaudojimo programą, savivaldybė paramą skiria daugiabučių namų techniniams defektams, kurie kelia grėsmę namo ar jo konstrukcijų stabilumui ir (ar) žmonių saugumui, likviduoti, taip pat – daugiabučio namo aplinkai gerinti.

Finansinė pagalba skiriama ir įvairių dokumentų parengimui bei įteisinimui (bendrijų steigimas, modernizavimo projektų paraiškos, sklypo įteisinimas ir t.t.) Anot Kauno rajono mero padėjėjos Vilijos Žukaitytės, savivaldybė daugiabučiams tvarkyti šįmet skyrė 100 tūkst. eurų.

Pernai rajono savivaldybės daugiabučių namų ir jų aplinkos atnaujinimo, plėtros ir administravimo rėmimo fondo taryba sulaukė 70 prašymų skirti lėšų. Pritarta buvo 25 prašymams ir skirta daugiau nei 42 tūkst. eurų paramos.

Daugiabučių namų bendrojo naudojimo objektų remontui išleista 18 tūkst. eurų. Beveik 14 tūkst. eurų skirta žemės sklypo prie daugiabučio gyvenamojo namo formavimo dokumentams parengti ir įteisinti. Dar 6,8 tūkst. eurų – daugiabučių namų techninių defektų likvidavimui, o už 3,6 tūkst. eurų pagerinta daugiabučių aplinka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?