Savivaldybės dovana kauniečių vaikai džiaugėsi trumpai: žaidimų aikštelė paslėpta

Gričiupio seniūnijos gyventojai vasarą džiaugėsi, kai tarp daugiabučių buvo pradėta įrenginėti vaikų žaidimo aikštelė. Bet ja mažieji kauniečiai naudojosi neilgai – savivaldybės dovaną prireikė remontuoti.

Tarp M.Riomerio gatvės 6-ojo ir 10-ojo daugiabučių 2020 metais išdygusios vaikų žaidimų aikštelės neliko.<br>M.Patašiaus nuotr.
Tarp M.Riomerio gatvės 6-ojo ir 10-ojo daugiabučių 2020 metais išdygusios vaikų žaidimų aikštelės neliko.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-01 09:49

Atnaujinant Kauno centre esančio Miesto sodo teritoriją, iš jos teko iškelti ir ten stovėjusią vaikų žaidimo aikštelės įrangą.

Savivaldybės atstovai ją sugalvojo padovanoti miestiečiams.

Sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Mindaugas Radzevičius sakė, kad miesto seniūnijoms ir daugiabučių bendrijų pirmininkams tada išsiuntė 150 laiškų, kuriuose siūlė įrenginius padovanoti, jei bendruomenės juos susimontuos savo lėšomis ir naudos bendroms gyventojų reikmėms.

Pasiūlymu susidomėjo apie 50 bendruomenių. Aikštelės įrenginiai buvo skirti Gričiupio seniūnijai. Liepos pabaigoje įranga buvo atvežta ir pastatyta tuščiame sklype tarp M.Riomerio gatvės 6-ojo ir 10-ojo daugiabučių.

Dabar šioje vietoje jos nėra nė ženklo. Liko tik senos anksčiau ten stovėjusios sūpynės.

„Vasarą pamatę netikėtai atsiradusią vaikų žaidimo aikštelės įrangą apsidžiaugėme. Bet po kiek laiko jos ir vėl neliko. Įdomu, ar ji vis dėlto bus sumontuota, nes šioje vietoje pramogų ir sūpynių vaikams tikrai stinga“, – domėjosi M.Riomerio gatvės 10-ojo namo gyventoja Vida Švedienė.

Gričiupio seniūnijos seniūnė Jolanta Žakevičienė paaiškino, kad vaikų žaidimo aikštelės įrenginiai laikinai saugomi „Nemuno“ mokyklos kieme.

„Kadangi kai kurios dalys susidėvėjo ir buvo netinkamos naudoti, jas reikėjo pakeisti.

Dėl to nuspręsta įrenginius laikinai saugoti mokyklos teritorijoje, kol naujos užsakytos dalys bus atvežtos iš užsienio“, – sakė seniūnė.

Kai naujos žaidimų aikštelės įrenginių dalys bus atvežtos ir gamtinės sąlygos leis juos montuoti, įrenginiai bus pastatyti planuotoje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.