Naujo sostinės daugiabučio gyventojai nebegali ramiai miegoti – įsisuko kenkėjai

Naujo daugiabučio Fabijoniškėse gyventojai jau kurį laiką negali ramiai palikti savo automobilių požeminėje stovėjimo aikštelėje. Į daugiabučio aikštelę įsisukę vagys plėša automobilius ir tuština sandėliukus.

Vilniečio Lino automobiliai aikštelėje buvo apiplėšti jau du kartus.<br>lrytas.lt montažas
Vilniečio Lino automobiliai aikštelėje buvo apiplėšti jau du kartus.<br>lrytas.lt montažas
Vilniečio Lino automobiliai aikštelėje buvo apiplėšti jau du kartus.
Vilniečio Lino automobiliai aikštelėje buvo apiplėšti jau du kartus.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 17, 2021, 10:30 AM, atnaujinta Mar 17, 2021, 10:49 AM

Du namo gyventojo vilniečio Lino automobiliai, stovėję požeminėje automobilių aikštelėje, buvo apvogti ilgapirščių – išimti žibintai, kameros, išdaužti stiklai.

„Už automobilių aikštelės durų stovi vagių automobilis. Jie viską greitai persineša ir lyg niekur nieko nebuvo. Netinkamas detales po automobilio apačia palieka“, – kalbėjo vilnietis.

Jis įsitikinęs – dėl vagysčių kalti nuolat stringantys požeminės automobilių stovėjimo aikštelės vartai, mat vagystės įvyksta tada, kai jie neveikia ir į aikštelę gali įeiti pašaliniai. Vyro automobiliai apvagiami antrus metus iš eilės – pirmą kartą žala siekė 15 tūkstančių eurų.

„Automobilių vagystės nėra dažnos, per metus įvyksta 1–3 kartus. Tačiau dviračių vagystės, sandėliukų plėšimai yra dažnas atvejis“, – kalbėjo namo gyventojas Linas.

Kad dėl sugedusių vartų patiria nuostolių, tvirtina ir daugiau namo gyventojų.

„Ne pirmą kartą kas nors pas mus apvagiamas. Saugiau net lauke kai ką laikyti, ten bent žmonės vaikšto ir viską mato“, – aiškino namo gyventojas.

Kitas vyras skundėsi, kad stovėjimo aikštelėje vaikšto kas nori: „Per didžiuosius šalčius stovėjimo aikštelėje buvo neigiama oro temperatūra, tai nesuprantame, už ką pinigus mokėjome. O vartai netaisomi jau pusantro mėnesio.“

Pastatą administruojanti įmonė „Mano būstas“ tvirtina, kad sutvarkyti sugedusius vartus ne taip paprasta.

„Mes, kai tik gavome iš gyventojų pranešimą, nedelsdami organizavome darbus: atvažiavo mūsų specialistai, įvertino gedimo lygį ir nustatė, kad yra visiškai nusidėvėjusi vartų automatika.

Jos Lietuvoje nėra galimybės įsigyti, todėl ši detalė buvo užsakyta iš kitur“, – tvirtino „Mano būsto“ atstovas Paulius Ugianskis.

Per praėjusius metus Vilniaus apskrityje užregistruota keli šimtai automobilių ir jų detalių vagysčių. Dažniausiai vagiami akumuliatoriai, ratai, stiklai, radijo aparatūra.

„Vagiamos detalės, palikti daiktai. Viskas, kas yra vertinga, traukia nusikaltėlių dėmesį“, – sakė kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimų valdybos viršininkas Vladislavas Travkinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.