Vilniaus savivaldybė pirks 7 žemės sklypus: kviečia teikti pasiūlymus

Vilniaus miesto savivaldybės administracija pirks 7 žemės sklypus Verkių, Antakalnio, Rasų, Naujininkų, Panerių, Vilkpėdės, Fabijoniškių, Pašilaičių, Pilaitės, Viršuliškių seniūnijose ir Grigiškėse Vilniaus miesto savivaldybės funkcijoms vykdyti.

Vilniečiai ar juridiniai asmenys kviečiami aktyviai teikti pasiūlymus Vilniaus savivaldybės administracijai tiesiogiai, per kurjerius ar paštu, siunčiant registruotą laišką voke.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniečiai ar juridiniai asmenys kviečiami aktyviai teikti pasiūlymus Vilniaus savivaldybės administracijai tiesiogiai, per kurjerius ar paštu, siunčiant registruotą laišką voke.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2021, 1:11 PM

Vilniečiai ar juridiniai asmenys kviečiami aktyviai teikti pasiūlymus Vilniaus savivaldybės administracijai tiesiogiai, per kurjerius ar paštu, siunčiant registruotą laišką voke, adresu Konstitucijos pr. 3, LT-09601 Vilnius.

Paraiškos priimamos ir Vilniaus miesto savivaldybės Interesantų aptarnavimo skyriuje, pirmame aukšte 30 kalendorinių dienų nuo šio pranešimo paskelbimo dienos.

Statys namus, dienos centrus, dirbtuves Pasak Vilniaus savivaldybės administracijos Socialinių paslaugų skyriaus vedėjos Nadeždos Buinickienės, skirtingos paskirties sklypuose bus statomi gyvenamieji namai, dienos centrai ir dirbtuvės, kuriuose įsikurs, laisvalaikį leis ir darbuosis į bendruomenę integruojami negalią turintys asmenys.

„Vilniaus savivaldybėje, kaip ir visoje Lietuvoje, vykdoma institucinės globos pertvarka tam, kad ilgus metus atskirtyje gyvenę žmonės kiek įmanoma savarankiškiau gyventų patys. Vilniaus miesto savivaldybė plėtos bendruomenines paslaugas. Europos Sąjungos finansuojamo projekto lėšomis Vilniaus miesto savivaldybė plėtos bendruomenines paslaugas. Perkamuose sklypuose bus statomi grupinio gyvenimo namai, savarankiško gyvenimo namai specialiųjų poreikių turintiems žmonėms, kurių užimtumui planuojami dienos centrai, dirbtuvės“, – sakė savivaldybės atstovė.

Kaip pabrėžė N.Buinickienė, pagrindinis projekto tikslas – kad žmonės, iki šiol gyvenę institucijose, įgytų daugiau savarankiškumo, integruotųsi į bendruomenes ir kaip galima savarankiškiau gyventų jaukiuose namuose, o ne atskirtyje.

„Sklypuose nebus statomi pensionai ar panašiai, o gyvenamieji namai, dienos centrai ir dirbtuvės, kuriose žmonės negyvens, o bus organizuojamas jų užimtumas dienos metu. Taigi, esmė – namų aplinka ir žmonių įgalinimas, kad jie patys pasirūpintų savimi, būtų savarankiški. Žinoma, bus darbuotojų, kurie jiems padės, bet tikslas – suteikti galimybę išmokti gyventi su minimalia pagalba, kiek tai įmanoma pagal kiekvieno sveikatos būklę“, – pabrėžė Vilniaus savivaldybės Socialinių paslaugų skyriaus vedėja.

Tikslas – suteikti galimybę išmokti gyventi su minimalia pagalba.

Kokių sklypų ieško Savivaldybės reikalavimai skelbiamų derybų būdu perkamiems sklypams – kad jie būtų su nutiestais inžineriniais tinklais bei susisiekimo komunikacijomis, prie žemės sklypų turi būti reali galimybė privažiuoti transporto priemonėmis iš įrengtų gatvių.

Siūlomi sklypai gali būti ir su kitais pastatytais inžineriniais įrenginiais.

Kiekvienas perkamas žemės sklypas turi būti pažymėtas kadastro žemėlapyje, o sklypas ir subjekto nuosavybės teisės – įregistruotos Nekilnojamojo turto registre. Savivaldybei siūlomi sklypai neturi būti areštuoti ar ginčo objektai teisme.

Keturi perkami suformuoti kitos paskirties gyvenamojo naudojimo būdo žemės sklypai Verkių, Antakalnio, Rasų, Naujininkų, Panerių, Vilkpėdės, Fabijoniškių, Pašilaičių, Pilaitės, Viršuliškių seniūnijose ar Grigiškių mieste būti apie 15-25 arų ploto. Tačiau savivaldybė nepirks sklypų, priklausančių Verkių ar Pavilnių regioninių parkų teritorijoms.

Kiti trys perkami suformuoti kitos paskirties, komercinių objektų statybos ir (ar) vienbučių ir dvibučių gyvenamųjų namų statybos naudojimo būdo žemės sklypai Viršuliškių, Pašilaičių, Vilkpėdės ir Panerių seniūnijose turi būti apie 15-25 arus, išskyrus Panerių seniūnijoje, kur perkamas sklypų plotas turėtų būti apie 30-45 arus.

Susipažinti su detalesne informacija, žemės sklypų pirkimo sąlygomis ir vertinimo kriterijais galima Vilniaus miesto interneto svetainės www.vilnius.lt skiltyje „Finansai ir turtas“.

Telefono numeris pasiteirauti dėl dokumentų pateikimo ir reikalavimų žemės sklypams (8 5) 211 2514. Siūlymai priimami iki 2021 liepos 15d.

#MesEsameVilnius

Medžiaga parengta pagal Vilniaus miesto savivaldybės užsakymą. Turinys apmokėtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.