Dvi NT bendrovės Lietuvoje apkaltintos pardavinėjusios nežinia ką – skirtos rimtos baudos už melą

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) išnagrinėjo UAB „Karolinos turas“ ir UAB „NT partneriai“ bylą dėl Lietuvos Respublikos nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo pažeidimo reikalavimų nesilaikymo.

asociatyviooji M.Patašiaus nuotr., lrytas.lt montažas
asociatyviooji M.Patašiaus nuotr., lrytas.lt montažas
Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) išnagrinėjo UAB „KAROLINOS TURAS“ ir UAB „NT partneriai“ bylą dėl Lietuvos Respublikos nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo pažeidimo reikalavimų nesilaikymo.<br>Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnybos nuotr.
Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) išnagrinėjo UAB „KAROLINOS TURAS“ ir UAB „NT partneriai“ bylą dėl Lietuvos Respublikos nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo pažeidimo reikalavimų nesilaikymo.<br>Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 20, 2021, 8:56 AM

Dar 2017 m. bendrovėms buvo skirtos baudos dėl klaidinančios reklamos, kurioje kuriamas įspūdis, jog parduodami gyvenamieji butai, nors iš tiesų pastatas registruotas kaip negyvenamosios / viešbučių paskirties. Tik po Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nutarimo 2019 m. lapkritį bendrovės koregavo reklamoje vartojamą teiginį „butas“ į „būstas“ bei su vartotojais sudaromose sutartyse nurodė įsipareigojimą iki tam tikros datos pakeisti patalpų paskirtį.

VVTAT nustatė, jog tinklalapyje www.karolinosparkas.lt skaitmeniniame namo makete buvo pateikiama informacija apie laisvus būstus pastato aukštuose, o paspaudus pateiktas nuorodas, vartotojai buvo nukreipiami į laisvų būstų aprašymus, kuriuose nėra informuojama apie tai, kad pastato paskirtis yra „viešbučių“, o interneto tinklalapio dizainas, skleidžiami aplinkos ir kiti aprašymai sudaro įspūdį, kad yra parduodami butai.

Nagrinėjamoje reklamoje naudojamas gyvenamojo pastato maketas, aplinkos aprašymai, teiginiai: „gyvenkite vokiškų standartų name“, „įsikurkite draustinio pašonėje“.

Bendrovės „Karolinos turas“ ir „NT partneriai nesilaikė profesinio atidumo reikalavimų, nesielgė kaip sąžiningas, protingas ir atidus komercinės veiklos subjektas, nepaisė 2017 m. konstatuotų Lietuvos Respublikos reklamos įstatymo reikalavimų nesilaikymo ir toliau vartotojams teikė analogišką informaciją – vietoje to, jog aiškiai nurodytų, jog siūlomos įsigyti patalpos yra negyvenamosios paskirties, vartojo sąvoką „būstas“, o sudaromose sutartyse įsipareigodavo iki tam tikro laikotarpio pakeisti patalpų paskirtį, nors žinojo, jog vyksta ilgą laiką besitęsiantys teisminiai procesai bei neatsižvelgė į tai, jog negalėjo 100 proc. užtikrinti, jog paskirtis tikrai bus pakeista, dėl ko vartotojai galėjo susidaryti įspūdį, jog įsigys gyvenamosios paskirties patalpas, ir tokiu būdu galėjo būti suklaidinti.

Įvertinus tyrimo metu nustatytas aplinkybes, atsižvelgiant į pažeidimo pobūdį, mastą, trukmę, veiklos laikotarpį, bendradarbiavimą tyrimo metu bei metines pajamas, už Lietuvos Respublikos nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo nuostatų pažeidimą bendrovei  „Karolinos turas“ skirta 19 261 eurų, o bendrovei „NT partneriai“ 5 207 eurų baudos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.