Išpuoselėtą uostamiesčio erdvę pamėgusius benamius vaikys net su policija

Sutvarkius ir klaipėdiečiams atvėrus viešąją erdvę prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro, ją itin pamėgo uostamiesčio benamiai. Gyventojams ėmus skųstis dėl benamių šiukšlinamos naujos miesto erdvės, savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrius ėmėsi veiksmų.

Sutvarkius ir klaipėdiečiams atvėrus viešąją erdvę prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro, ją itin pamėgo uostamiesčio benamiai.<br>www.klaipeda.lt nuotr.
Sutvarkius ir klaipėdiečiams atvėrus viešąją erdvę prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro, ją itin pamėgo uostamiesčio benamiai.<br>www.klaipeda.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vaiva Makarauskaitė, vaiva@ve.lt

2021-08-28 14:08

Ties Taikos prospekto ir Paryžiaus Komunos gatvės sankirta esanti aikštė vasaros pradžioje atsivėrė uostamiesčio gyventojams. Tačiau neilgai trukus naujoji miesto aikštė tapo benamių nakvynės ir pasilinksminimų vieta.

Liepos pabaigoje „Vakarų ekspresui“ pasiteiravus, kaip planuojama drausminti benamius asmenis, Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas atsakė, kad uždrausti nakvoti, kažkaip varyti ar vaikyti benamius asmenis pagrindo nėra, nebent jie darytų viešosios tvarkos pažeidimus.

„Mes galime tik fiksuoti konkrečius atvejus, kai prišiukšlina, kad matytųsi, jog konkrečiai tas žmogus šiukšlina ar vartoja alkoholinius gėrimus. Kai yra konkretus pažeidimas, tada galime taikyti Administracinių nusižengimų kodekse numatytas sankcijas, o tai, kad jie ten sėdi, kad kvapas nuo jų sklinda, tai nėra uždrausta“, – dėstė L. Lapinskas.

Tačiau benamiams vis dažniau laiką leidžiant aikštėje ir gyventojams neapsikentus matomų vaizdų, triukšmaujančių, alkoholinius gėrimus vartojančių benamių asmenų, klaipėdiečiai ėmė skųstis dėl viešosios tvarkos pažeidimų „Vaidilos“ aikštėje, tad šis adresas buvo įtrauktas į Viešosios tvarkos skyriaus savaitinius darbo planus.

„Nurodytu adresu vykstama vakarinių patikrinimų metu kartu su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais. Asmenims, įvykdžiusiems administracinius nusižengimus, taikomos administracinio poveikio priemonės.

Taip pat išsiųstas pranešimas Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams su prašymu, esant galimybei, patruliuojančių policijos pareigūnų maršrutus nukreipti į „Vaidilos“ aikštę ir jos prieigas“, – informaciją apie situaciją aikštėje prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro patikslino Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiasis specialistas Gintaras Lasickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.