Įsileido į bene laukiamiausio projekto Kaune statybų aikštelę – po pusmečio vaizdas bus visiškai kitoks

Iki rekonstruojamo daugiafunkcio Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono atidarymo liko kiek daugiau nei pusmetis.

Iki rekonstruojamo daugiafunkcio Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono atidarymo liko kiek daugiau nei pusmetis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Iki rekonstruojamo daugiafunkcio Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono atidarymo liko kiek daugiau nei pusmetis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2021, 7:27 AM

Nors kasdien beveik 150 statybininkų dirba prie grandiozinio projekto, kuriam jau keletą mėnesių klijuojama nacionalinio stadiono etiketė, jo užbaigimas planuojamas 2022-ųjų gegužę.

„Viskas kol kas vyksta sklandžiai. Nuo grafiko neatsiliekame ir kažkokių papildomų problemų nėra, – kalbėjo projekto vadovas Lauras Zakaras. – Šiuo metu vyksta VIP tribūnos fasado stiklinimo ir stogo dengimo darbai. Visi inžineriniai tinklai VIP tribūnoje iki šiol yra užbaigti, todėl jau planuojame pradėti vidaus apdailos darbus.“

Kanalo „Kita medalio pusė“ tinklaraštininkui Domui Kamanduliui pavyko patekti į vis dar rekonstruojamo stadiono vidų – ne tik pasivaikščioti po S. Dariaus ir S. Girėno multifunkcinio komplekso statybų aikštelę, bet ir pabendrauti su statybas vykdančios įmonės UAB „Autokausta“ atstovais.

Pasak L. Zakaro, nepaisant to, kad S. Dariaus ir S. Girėno stadiono projektas yra savitas bei unikalus, įkvėpimo buvo semtasi iš panašaus tipo komplekso, esančio Vokietijoje.

„Nors panašaus tipo multifunkcinis stadionas yra Erfurte, projektas Kaune yra pakankamai unikalus. Tiek savo vieta, nes yra istorinėje miesto vietoje, tiek išsidėstymu, nes VIP tribūna yra vakarinėje stadiono dalyje, kas irgi nėra dažna tokiems stadionams“, – teigė projekto vadovas.

2020 metų sausį Kauno miesto savivaldybė nutraukė dar 2018-aisiais pasirašytą sutartį su S.Dariaus ir S.Girėno stadioną stačiusia turkų įmone „Kayi Insaat“. Pagrindinis šio sandorio nutraukimo motyvas buvo darbo grafiko nesilaikymas, tačiau panašu, kad problemų būta ir su statybų kokybės užtikrinimu.

„Šiek tiek darbų po jų buvo atsiradę. Labai didelių problemų su konstruktyvu nebuvo, bet visos problemos buvo susijusios su lauko tinklais. Buvo keičiami drenažo tinklai, nes atlikta revizija parodė, kad buvo pažeistų tinklų“, – kalbėjo UAB „Autokausta“ atstovas L. Zakaras.

Akimirkos iš pobūvio S. Dariaus ir S. Girėno stadiono statybų aikštelėje – naujausiame „Kitos medalio pusės“ vaizdo įraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.