Kauno daugiabučio laiptinės remontas įstrigo dėl itin keistos priežasties: gyventojai visai sutrikę

Daugiabučiuose gyvenantys garbaus amžiaus kauniečiai nesusikalba su pastatus administruojančiomis įmonėmis. Senjorai nori popierinių ataskaitų apie lėšas ir darbus, bet administratoriams nė motais, kad internetu tokie klientai dar nesinaudoja.

Daugiabučio laiptinė daug metų neremontuota, bet gyventojai nesutinka su jiems siūlomais remonto įkainiais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiabučio laiptinė daug metų neremontuota, bet gyventojai nesutinka su jiems siūlomais remonto įkainiais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiabučio laiptinė daug metų neremontuota, bet gyventojai nesutinka su jiems siūlomais remonto įkainiais.<br>J.Butkutės nuotr.
Daugiabučio laiptinė daug metų neremontuota, bet gyventojai nesutinka su jiems siūlomais remonto įkainiais.<br>J.Butkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 3, 2021, 7:37 AM

Vilijampolėje, Raudondvario plente, esantis 180-uoju numeriu pažymėtas daugiabutis statytas sovietmečiu ir jo laiptinės iki šiol neremontuotos. Pirmosios šio keturių aukštų namo laiptinės gyventojai panoro, kad būtų perdažytos apsilaupiusios sienos, nutrinti turėklai, atnaujintos laiptų pakopos ir senos pašto dėžutės.

Jie kreipėsi į šį namą administruojančią bendrovę Kauno butų ūkį, tačiau sužinojo, kad laiptinės remontas ir naujų pašto dėžučių įrengimas kainuotų 4 tūkstančius 500 eurų.

„Mums buvo pranešta, kad pinigai bus naudojami iš kaupiamųjų lėšų, o jei jų pritrūks, kiekvienas iš 16-os butų už šį remontą mokės papildomai. Bet mūsų tai netenkina“, – skundėsi daugiabučio gyventoja Albina Mateuš.

Kaunietė sakė, kad laiptinėje gyvena labai seni žmonės ir jie taupo kiekvieną eurą.

Kauno butų ūkio paprašėme, kad jis pateiktų detalią sąmatą, kiek kainuos kiekvienas darbas – laiptinės dažymas, turėklų atnaujinimas, laiptų pakopų remontas.

Taip pat manome, kad naujų pašto dėžučių mums nereikia, užtektų jas perdažyti. Bet atsakymo negavome“, – pasakojo moteris.

Taip pat gyventojai pageidavo, kad namo administratorius informuotų, kiek kaupiamųjų lėšų gyventojai yra sukaupę, bet ir apie tai jokios atskaitos nesulaukia jau ne vieną savaitę.

„Susiradome vieną įmonę, kuri laiptinę suremontuotų perpus pigiau. Bet namo administratorius užsispyrė, kad tokiu atveju turėsime mokėti patys.

Manome, kad patys galime rinktis, kokius darbus laiptinėje reikia atlikti ir kas tai padarys“, – piktinosi kita namo gyventoja Viktorija Šarikovienė.

Kauno savivaldybės įmonės Kauno butų ūkio administravimo direktorė Danutė Razgūnienė informavo, kad gyventojai visą informaciją apie planuojamus, vykdomus ir atliktus daugiabučio remonto ir priežiūros darbus bei duomenis apie sukauptas lėšas gali rasti prisijungę prie bendrovės klientų savitarnos svetainės.

„Prisijungę prie savitarnos svetainės gyventojai gali rasti metines ataskaitas, ūkinius-finansinius ir ilgalaikius planus. Ši informacija ir duomenys prieinami visiems daugiabučių namų butų ar kitų patalpų savininkams, kurių daugiabučius administruoja Kauno butų ūkis“, – aiškino D.Razgūnienė.

Viena įmonės vadovų sakė, kad gyventojų pageidavimu laiptinės remontui atlikti jie gali siūlyti savo rangovą ir įpareigoti administratorių pasirašyti remonto darbų sutartį su gyventojų pasirinktu rangovu.

„Kad galėtume sudaryti sutartį su gyventojų pasirinktu rangovu, gyventojai turėtų pateikti laiptinės butų savininkų daugumos pasirašytą prašymą su nurodymu numatytiems darbams panaudoti sukauptas lėšas“, – tikino direktorė D.Razgūnienė.

Jos teigimu, gyventojams buvo pateikta preliminari maksimali suma už laiptinės remonto darbus.

„Detali darbų sąmata nėra rengiama, kadangi Kauno butų ūkis, kaip perkančioji organizacija, laiptinės remonto darbų paslaugą perka Viešųjų pirkimų įstatymo numatyta tvarką. Konkursą laimėjęs rangovas, pagal pirkimo sąlygas, ir pateikia detalią darbų sąmatą su numatytais darbais bei jų siūlomomis kainomis“, – aiškino D.Razgūnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.