Panevėžio miesto savivaldybė siūlo Jaunimo sodą pervadinti į Marijonų

Panevėžio miesto savivaldybė siūlo Jaunimo sodą pervadinti į Marijonų. Pasak savivaldybės, taip sodui būtų grąžintas istorinis pavadinimas, išsaugant vienuolių marijonų atminimą.

Pasak savivaldybės, taip sodui būtų grąžintas istorinis pavadinimas, išsaugant vienuolių marijonų atminimą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Pasak savivaldybės, taip sodui būtų grąžintas istorinis pavadinimas, išsaugant vienuolių marijonų atminimą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2021, 2:49 PM

Tam reikia Vyriausybės nutarimo, kadangi žemės sklypas, kuriame yra sodas, nuosavybės teise priklauso valstybei. Keturis hektarus apimanti želdynų teritorija tarp Marijonų ir A.Jakšto gatvių Panevėžio savivaldybei yra perduota naudoti pagal panaudos sutartį.

Kaip nurodoma Vyriausybės kanceliarijos parengtoje pažymoje, istorinį šios vietos pavadinimą siūloma atkurti vietos gyventojų iniciatyva. Dabartinio Jaunimo sodo parko vietoje Panevėžyje vienuoliai marijonai 1932 metais buvo įsteigę medelyną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.