Kaip gyvas priekaištas stovi nuo pavasario – Kėdainiuose nėra kam viso to pakeisti

Pabaigta kvartalinė rekonstrukcija išties stipriai pagražino Kėdainių miesto veidą. Vis dėlto žalumą mylintys miestiečiai guodžiasi, kad nemažai dar pavasarį pasodintų medžių neišgyveno. Į „Rinkos aikštę“ paskambinusi moteris džiaugėsi atlikta kvartalo rekonstrukcija ir sutvarkyta aplinka, tačiau nedėkingas pavasaris ir sausa vasara pasidarbavo ir čia.

Nuo pat pavasario neprigijusios pušelės bus pakeistos naujomis.<br>E.Kuktienė/rinkosaikste.lt nuotr.
Nuo pat pavasario neprigijusios pušelės bus pakeistos naujomis.<br>E.Kuktienė/rinkosaikste.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Kuktienė, www.rinkosaikste.lt

Nov 30, 2021, 4:00 PM

„Kaip ir smulkmena, bet J.Basanavičiaus 142 namo kieme jau nuo pat pavasario stovi nugeltusios trys pušaitės. Jų pakeisti patys tikrai negalime, o seniūnija irgi nekeičia, ką dabar daryti?

Pušelės buvo nuostabios, labai gražios. Dabar kaip gyvas priekaištas nugeltusios stovi. Nei vaikams, nei anūkams nėra kaip paaiškinti, kodėl tiek laiko kieme nudžiūvę medeliai stovi“, – pasiguodė namo gyventoja.

Atsodins

Kėdainių miesto seniūno pavaduotoja Samantė Mituzaitė-Palubinskienė patikino, kad medeliai bus pakeisti naujais. Ir ne tik čia – seniūnija turės atsodinti pusšimtį pušelių.

„Minėtos pušelės nugeltonavo dėl to, kad neprigijo. Iš viso seniūnijos teritorijoje bus sodinamos 48 pušelės. Pušelės bus atsodinamos artimiausiu metu, atsižvelgiant į oro sąlygas“, – žadėjo seniūno pavaduotoja.

Suderinti su seniūnija

Kaip patikslino savivaldybės Žemės ūkio ir aplinkosaugos vyresnioji specialistė Agnė Čerenkovaitė-Sinickienė, sodinti medžius ar krūmus, paisant numatytos tvarkos gyventojai gali su seniūnijos pritarimu.

„Sodinti medžių negalima kapavietėse ir kapinėse nesuderinus su savivaldybe ar seniūnija, išskyrus krūmus iki 1 m aukščio bei valstybinėje žemėje, nesuderinus su savivaldybe ar seniūnija“, – pabrėžė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.