Kretingoje kaimynus supjudė durys: teko įsikišti net valdininkams

Į redakciją kreipėsi Palangos g. Nr. 10 namo 6 buto gyventojas Ričardas Mačiulskis: vyras piktinosi, kad greta, 5-ame bute, kuris yra savivaldybės socialinis būstas, gyvenanti jo kaimynė Virgina Stonkevičienė nepakeičia šarvuotų durų – šios darinėjasi į lauko pusę ir tranko už jo asmenines lėšas nupirktas duris.

Į redakciją kreipėsi gyventojas, kurio kaimynė nepakeičia šarvuotų durų – šios darinėjasi į lauko pusę ir tranko už jo asmenines lėšas nupirktas duris.<br>V.Balkūno nuotr.
Į redakciją kreipėsi gyventojas, kurio kaimynė nepakeičia šarvuotų durų – šios darinėjasi į lauko pusę ir tranko už jo asmenines lėšas nupirktas duris.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Irena Šeškevičienė, www.pajurionaujienos.com

Dec 26, 2021, 2:26 PM, atnaujinta Dec 27, 2021, 6:35 AM

R. Mačiulskio žodžiais, bendras koridorius yra ankštas, ir, į išorę vienu metu atsidarant abiejų butų durims, šarvuotosios stipriai aptranko jo duris. Vyras dar praėjusią vasarą rašė raštą į savivaldybę, kreipėsi į miesto seniūnę Gintarę Liobikienę, kad valdžios institucijos priverstų jo kaimynę pakeisti durų padėtį – kad šios darinėtųsi į vidų, kaip ir buvę anksčiau. R. Mačiulskis tvirtino, kad prieš 5-erius metus jo kaimynė V. Stonkevičienė duris neva pasikeitusi savavališkai, be savivaldybės žinios.

Apžiūrėti situaciją Palangos g. Nr. 10 buvo nuvykusi Statybos skyriaus specialistė Gražina Narmontė, ji įvertino ir patvirtino, kad 5-ojo buto durys pakeistos į metalu kaustytas be savivaldybės žinios. Ir, kadangi abiejų kaimynų butų durų atsidarymo kampas – į išorę, šios, atsidarydamos vienu metu, trankosi ir trukdo ne tik vienos kitoms, bet ir taikiai prasilenkti kaimynams.

G. Narmontė apie situaciją informavo Kretingos rajono savivaldybės komisiją, vadovaujamą administracijos direktoriaus Egidijaus Viskonto, dar liepos 1 d. svarsčiusią šią kaimynų nesantaikos problemą. E. Viskontas pasiūlė išsiųsti V. Stonkevičienei raštą, kad išsiaiškintų, kodėl ji pakeitė duris, ir ar tikrai tam neturėjo Savivaldybės leidimo. Jei durys pakeistos be Savivaldybės sutikimo, įpareigojo V. Stonkevičienę atstatyti buvusią durų kryptį.

„Praėjo jau pusmetis, o niekas nieko negali padaryti V. Stonkevičienei – nejaugi ir Savivaldybė yra bejėgė prieš ją ir savavališkus jos veiksmus“, – piktinosi R. Mačiulskis.

Kretingos miesto seniūnė G. Liobikienė patikino žinanti seniai tvyrant nesantaiką tarp kaimynų ir abejojo, ar vien durys tėra tas jų „nesantaikos obuolys“. Ji sakė, kad vasarą gavę R. Mačiulskio skundą, tačiau dar anksčiau – V. Stonkevičienės prašymą, kad į jos buto duris dėl saugumo būtų įstatyta akutė. Iš Savivaldybės lėšų buvo nupirktos naujos durys, kurios darinėjasi į vidų.

„Nesyk buvau nuvykusi į Palangos g. Nr.10, bet V. Stonkevičienė į vidų neįsileido, o per prievartą negalima eiti nė į Savivaldybės socialinį būstą. Šiai moteriai per pusmetį dukart buvo išsiųsti registruoti raštai, į kuriuos ji nereagavo. Praėjusį pirmadienį pagaliau pavyko patekti pas V. Stonkevičienę, tačiau ji nesutiko, kad įstatytume duris, kurios darinėtųsi į vidų“, – kalbėjo G. Liobikienė.

Jos žodžiais, situacija perduota Savivaldybės Juridiniam skyriui, kuris gali kreiptis į teismą – tuomet moteris privalės leisti pakeisti duris. Tačiau taip pat neatmetama galimybė, kad teismas gali įpareigoti ir R. Mačiulskį pasikeisti savo durų kryptį, kad šios darinėtųsi taip pat į vidų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.