Vieno svarbiausių pastatų Nidoje rekonstrukcija įsibėgėja: atskleidė, kokių pokyčių laukti

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstrukcija pasiekė reikšmingą etapą – įgyvendinti pagrindiniai pastato statybos darbai.

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstrukcija pasiekė reikšmingą etapą.<br>Neringos savivaldybės nuotr.
Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstrukcija pasiekė reikšmingą etapą.<br>Neringos savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Neringos miesto savivaldybė

Apr 28, 2022, 7:34 AM, atnaujinta Apr 28, 2022, 10:18 AM

Pagrindinių pastato konstrukcijų statybos darbų pabaigą pažymėjo iškeltas vainikas. Duris Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“ atvers, kuomet bus atlikti pastato fasado ir vidaus apdailos darbai.

Pastato rekonstrukcija – reikšmingas įvykis ne tik Neringos kultūros bendruomenei, bet ir šalies kūrėjams, konferencinio turizmo organizatoriams.

Įgyvendinant rekonstrukcijos darbus 1969-aisiais statytas kino teatras „Agila“ bus pritaikytas šiandienos poreikiams, įrengiant 500 vietų žiūrovų salę (vietoje 286) ir jos plotą padidinant nuo 360 kv. m. iki 1020 kv. m.

Salė turės modernias transformavimo priemones, kurios leis ją panaudoti įvairiems renginiams ir iniciatyvoms – kinui, ekspozicijoms, kūrybinėms industrijoms (vizualinio stacionaraus meno dirbtuvėms, scenos/kino meno dirbtuvėms ir kt.), konferenciniam turizmui.

Atsiras galimybė organizuoti didelius renginius su 3000 stovimų vietų. Neabejojama, kad rekonstruotas pastatas prisidės prie sezoniškumo mažinimo Neringoje.

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstrukcijos darbus įgyvendina ūkio subjektų grupė, kurią sudaro UAB „Gilesta“ ir UAB „Imstata“. Pagrindinis partneris – UAB „Gilesta“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.