R. Šimašius kreipėsi į vilniečius: apžiūrėkite savo sandėliukus, sodybas, garažus – ukrainiečiams labai trūksta stiklo

Prasidėjus karui Ukrainoje, lietuviai buvo vieni pirmųjų suskubusių padėti: finansiškai, priimdami į savo namus nuo karo bėgančius žmones ir pan. O pagalbos vis dar reikia: ne tik kovojantiems fronte, bet ir atstatant sugriautus ar sutvarkant apgriautus namus. Sostinės meras Remigijus Šimašius socialiniame tinkle kreipėsi į vilniečius – šiuo metu kone labiausiai trūksta stiklo.

Ukrainos miestuose ir kaimuose išdaužyti dešimtys tūkstančių langų, Vilniaus meras kviečia miestiečius prisidėti renkant stiką langams.<br>Reuters/Scanpix, R.Danisevičiaus nuotr., lrytas.lt montažas
Ukrainos miestuose ir kaimuose išdaužyti dešimtys tūkstančių langų, Vilniaus meras kviečia miestiečius prisidėti renkant stiką langams.<br>Reuters/Scanpix, R.Danisevičiaus nuotr., lrytas.lt montažas
Ukrainos miestuose ir kaimuose išdaužyti dešimtys tūkstančių langų, Vilniaus meras kviečia miestiečius prisidėti renkant stiką langams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ukrainos miestuose ir kaimuose išdaužyti dešimtys tūkstančių langų, Vilniaus meras kviečia miestiečius prisidėti renkant stiką langams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-04-29 10:44

„Ukraina prašė ginklų ir viešumo, ir mes, lietuviai, čia esame vieni aktyviausių. Prašė priimti karo pabėgėlius, ir mes priimam (esame treti po Lenkijos ir Čekijos). Dabar bendraujant su Ukrainos miestų žmonėmis ir merais girdime naują prašymą. Žinot, kokį? Ukraina jau galvoja ne tik apie pergalę prieš Rusiją, bet ir apie savo gyvenamųjų kvartalų atstatymą.

Jis bus didelis, padėsime daug – materialiai bei savo patyrimu. Jau kalbamės su Ukraina apie tai. Tačiau pradėti reikia nuo išsprogdintų langų sudėjimo ten, kur patys namai išliko. Ir to reikia dabar! Jų namų languose daug kur vis dar tiesiog žioji skylės, kai kur – kartono apsauga nuo skersvėjo, bet kartu – ir tamsa.

Ukrainai reikia langų stiklo – padėkime jiems. Atrodo, paprastas dalykas, bet kai miestuose ir kaimuose išdaužyti dešimtys tūkstančių langų, Ukrainos žmonėms, ypač išlaisvintose teritorijose, tikrai trūksta stiklo.

Vilniečiai, jungiamės! Apžiūrėkite savo sandėliukus, sodybas, garažus, paklausinėkite giminaičių – gal kas kur turite nuo remontų likusių stiklo lakštų ar stiklo paketų. Jei remontuojatės, keičiate langus – tikrai jų dar turėsite.

Jei esate verslas – galbūt turite likusių langų nuo renovuotų namų. Jei gaminate stiklus – gal norite prisidėti pagelbstint Ukrainai. Jau pakviečiau ir Vilniaus savivaldybės įmones, ir vystytojų bendruomenę, taip pat Lietuvos statybininkų asociacijos narius. Ačiū visiems, kurie jau taip operatyviai atsiliepė!“ – prisidėti kviečia meras.

Ko tiksliai reikia? Sveikų stiklo lakštų, ne mažesnių nei 1 kv. m (gali būti ir su rėmais), stiklo paketų.

Labai svarbu nevežti bet ko, ko norisi atsikratyti, tik tai, ko prašoma. Surinkti stiklo lakštai ar stiklo paketai pirmiausia keliaus į Borodianką.

Kur pristatyti: į DĖK’ui stoteles Vilniuje (daugiau informacijos čia), jei mažesnis stiklo lakštų kiekis.

į VAATC stambiagabaričių atliekų saugojimo aikštelę (adresu V. A. Graičiūno g. 36C), jei kiekis didelis.

Visa informacija su visomis aikštelių koordinatėmis čia, kad viską rastumėte patogiai vienoje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.