Viename Vilniaus bankų dirbanti pora svajonių namą atrado periferijoje: už naują erdvų būstą sumokėjo 165 tūkst. eurų

Vilniuje gimęs ir augęs „Danske Bank“ vyriausiuoju programų inžinieriumi dirbantis Dainius Kreivys su žmona Ineta jau statosi namus Kaišiadoryse. Jauną porą vilioja ne tik galimybė pasinaudoti nuo 13 050 iki 26 050 eurų siekiančia valstybės finansine paskata pirmąjį būstą įsigyjančiai šeimai, bet ir strategiškai patogi Kaišiadorių krašto geografinė padėtis, karjeros galimybės.

Vilniuje gimęs ir augęs „Danske Bank“ vyriausiuoju programų inžinieriumi dirbantis Dainius Kreivys su žmona Ineta jau statosi namus Kaišiadoryse.
Vilniuje gimęs ir augęs „Danske Bank“ vyriausiuoju programų inžinieriumi dirbantis Dainius Kreivys su žmona Ineta jau statosi namus Kaišiadoryse.
Vilniuje gimęs ir augęs „Danske Bank“ vyriausiuoju programų inžinieriumi dirbantis Dainius Kreivys su žmona Ineta jau statosi namus Kaišiadoryse.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Vilniuje gimęs ir augęs „Danske Bank“ vyriausiuoju programų inžinieriumi dirbantis Dainius Kreivys su žmona Ineta jau statosi namus Kaišiadoryse.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-05-03 16:03

Atgimstantis Kaišiadorių kraštas

Daugelyje šalies savivaldybių gyventojų skaičius stabiliai mažėja. Ne vienerius metus ši tendencija slėgė ir Kaišiadorių kraštą. Laimei, šiandien situacija yra pasikeitusi. Remiantis Lietuvos Respublikos statistikos departamento duomenimis, 2021 m. Kaišiadorių krašte gyveno 29 191 gyventojas, o 2022 m. jau 29 404 gyventojai.

Galimybė ranka pasiekti Vilnių ir Kauną tiek traukiniu, tiek ir automobiliu, mėgavimasis grynu oru, gamta, visi gyvenimo mieste privalumai Kaišiadorių kraštą paverčia unikalia vieta gyventi. Teigiamus pokyčius skatina ir pandemijos metu išpopuliarėjęs nuotolinis darbas, kai nemaža dalis ar dauguma užduočių atliekama dirbant namuose. Svarbų vaidmenį vaidina ir vietos valdžios pastangos kurti aukštą gyvenimo kokybę Kaišiadorių krašte.

„Jaunos šeimos įvertina galimybę derinti dinamišką darbą Vilniuje, Kaune su Kaišiadorių krašto siūloma ramybe ir atgaiva. Be to, į kraštą ateinant sėkmingiems verslams, pačiame krašte didėja puikių darbo vietų skaičius ir menksta poreikis dirbti didžiuosiuose miestuose.

Vis dėlto sąmoningai esame sudarę sąlygas vaikus auginantiems tėvams palikti vaikus darželiuose 7 val. ryte ir pasiimti 19 val. vakare. Tad galimybių ir lankstumo tikrai esama. Be to, neseniai sudarėme strateginę bendradarbiavimo sutartį su Kauno technologijos universitetu ir džiaugiamės kitais metais startuosiančia KTU klase.

Tai reiškia, kad Kaišiadoryse vaikus auginantys tėvai ras švietimą, niekuo nenusileidžiantį elitinėms šalies mokykloms“, – teigia Kaišiadorių rajono savivaldybės meras Vytenis Tomkus.

Ieškojo ramybės ir jaukumo

Vilniuje gyvenantys Dainius (32 m.) ir Ineta (28 m.) Kreiviai, pasinaudodami valstybės finansine paskata pirmąjį būstą perkančioms šeimoms, nusprendė už 164 850 eurų įsigyti 157,45 kv. m ploto A++ klasės namą.  Sostinėje dirbanti pora ketina nuotoliniu būdu dirbti iš Kaišiadorių.

„Užaugau Kaune, tačiau šiuo metu abu su vyru dirbame „Danske Bank“ įmonėje Vilniuje. Visame pasaulyje įmonių darbą pakeitusi pandemija palietė ir mūsų įmonės darbo kultūrą.

Darbovietė lanksčiai žiūri į darbą nuotoliniu būdu, tad jau šiandien didžiąją dalį darbų atliekame dirbdami iš namų. Todėl didesnę svarbą įgyja gyvenamosios vietovės gamtiškumas. Strateginėje vietoje esantys Kaišiadorys kartu yra ir labai žalias, todėl laukiame dienos, kai įsikelsime į savo nuosavą namą“, – sako Ineta Kreivienė.

Porą kaip ir kitus iš didžiųjų miestų į Kaišiadoris persikeliančius žmones džiugina ne tik Kaišiadorių krašto gamtos grožis, bet ir puiki infrastruktūra.

„Kaišiadorys žavi tuo, jog miestas nėra labai didelis, tačiau jame yra visa reikiama infrastruktūra. Geras susisiekimas su didžiausiais Lietuvos miestais ne tik su mašina, bet ir autobusais ar net traukiniais. Jau šiemet Vilnių ir Kauną sujungė automagistralė, o ateityje miesto gyventojai į darbus Vilniuje ir Kaune skries greitaisiais „Rail Baltica“ traukiniais. Visos reikiamos parduotuvės yra netoli.

Norint atitrūkti nuo šurmulio ir turiningai praleisti laisvalaikį, netoliese yra pažintinis takas. Taip pat rengiami dviračių, platesni pėsčiųjų takai, įrengti puikūs teniso kortai, prie „Girelės“ tvenkinio yra jaukus pliažas“, – teigia naujakurys Dainius Kreivys.

Namas už buto kainą

Dar vienas Kaišiadorių krašto privalumas yra konkurencingos nekilnojamojo turto kainos. Šiuo metu Kaišiadorių rajono savivaldybėje namo kaina, priklausomai nuo įrengimo lygmens, svyruoja nuo 139 000 eurų iki 165 000 eurų.

Už 165 000 eurų nekilnojamojo turto vystytojas klientui siūlo ne tik visiškai įrengtą 100 kv. m ploto namą, bet ir didžiulę 50 kv. m ploto terasą, stoginę dviem automobiliams bei 12 kv. m ploto sandėliuku joje, išlygintą 10,6 a dydžio sklypą, kuris bus aptvertas tvora su automatiniais vartais, trinkelėmis išgrįstą kiemą.

Atsižvelgiant į situaciją žaliavų rinkoje ir nekilnojamojo turto kainų augimą, tokios nekilnojamojo turto kainos Kaišiadoryse tampa puikia alternatyva.

Namus statosi patys

Nors Kaišiadorių krašte daugėja kvartalinės statybos projektų, tačiau populiaria alternatyva išlieka galimybė statytis namus patiems. Iš Vilniaus atvykęs Robertas Šustavičius ir jo žmona Karolina pasinaudojo finansine paskata pirmojo būsto statyboms. Pora 130 kv. m ploto A+ klasės namuose planuoja įsikurti jau šią vasarą.

„Mano žmona dirba stiuardese, todėl mūsų šeimai ypač svarbu patogus susisiekimas su Vilniumi ir Kaunu. Kelionė iš Kaišiadorių į Vilnių neužtrunka nė valandos. Miestas yra apsuptas gamtos, jame gausu dviračių takų, vaikų žaidimų aikštelių ir kavinių.

Krašte nestinga bendruomeninių ir neformalių veiklų tiek vaikams, tiek ir suaugusiems, gausu vietų darželiuose, o gauti paramą būsto įsigijimui itin paprasta ir lengva. Visos šios priežastys persvėrė gyvenimą Vilniuje, kuriame viskas sudėtingiau bei žymiai brangiau“, – savo apsisprendimo priežastis komentuoja Robertas Šustavičius.

Kaišiadoriečių galimybes išaugins greitieji traukiniai

Jau šiandien galima prognozuoti, kad greitieji „Rail Baltica“ traukiniai dar labiau padidins gyvenimo kokybę Kaišiadorių krašte.

Pasak AB „LTG Infra“ atstovų, atsakingų už „Rail Baltica“ projekto įgyvendinimą, greitieji traukiniai ne tik taps vartais į pasaulį, bet ir prisidės prie investicijų traukos bei nekilnojamojo turto rinkos augimo. Atsižvelgiant į tai, kad greitieji traukiniai teigiamai paveikė Vakarų Europos miestus, pozityvių permainų tikimasi ir Kaišiadoryse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.