Šis įspūdingas tiltas tapo tikra sensacija: užlips drąsiausieji

Didžiausias pasaulyje kabantis tiltas Čekijoje atidarytas turistams, o jo nuotraukos plinta socialiniuose tinkluose.

Didžiausias pasaulyje kabantis tiltas Čekijoje atidarytas turistams, o jo nuotraukos plinta socialiniuose tinkluose.<br>Tomas.drapal (CC BY-SA 4.0) | commons.wikimedia.org nuotr.
Didžiausias pasaulyje kabantis tiltas Čekijoje atidarytas turistams, o jo nuotraukos plinta socialiniuose tinkluose.<br>Tomas.drapal (CC BY-SA 4.0) | commons.wikimedia.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

www.technologijos.lt

May 30, 2022, 12:39 PM

Beveik dvejus metus statytas tiltas oficialiai atidarytas gegužės 13 dieną. Jis buvo pavadintas „Sky Bridge 721“. Pėsčiųjų takas žada įspūdingus Jesenyko kalnų vaizdus ir jaudinančius, bet šiek tiek bauginančius potyrius.

Tiltas jungia dvi kalnų keteras ir kabo 95 metrų aukštyje virš slėnio, ir jį galima pasiekti funikulieriumi. Jis yra 721 metro ilgio. Turistai į jį pateks 1125 metrų aukštyje nuo jūros lygio ir išeis ant 10 metrų aukščiau esančio kalno.

Tai bus į vieną pusę einantis tiltas lankytojams. Išlipę kitoje pusėje, jie žengs asfaltuotu takeliu miške, kur susipažins su Čekijos istorija.

Poilsio kurorte, kuriame yra šis tiltas, teigiama, kad 1,2 metro pločio tiltas yra atviras įvairaus amžiaus ir ūgio vaikams, tačiau netinka žmonėms su vaikiškais vežimėliais ar neįgaliesiems.

Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, kabantis tiltas kainavo 200 milijonų kronų, tai yra apie 8,4 milijono dolerių.

Čekijos dangaus tiltas yra 154 metrais ilgesnis nei Nepalo Baglung Parbat pėsčiųjų tiltas, kuriam šiuo metu priklauso Gineso pasaulio rekordas kaip ilgiausiam pasaulyje kabančiam pėsčiųjų tiltui.

„Sky Bridge 721“ yra maždaug 2,5 valandos kelio automobiliu nuo Prahos, Čekijos sostinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?