Palangoje be leidimų namus statęs privatus asmuo turės iki metų pabaigos juos visus nugriauti

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija atliko neplaninį statinių statybos teisėtumo Monciškės gyvenvietėje, Palangoje, patikrinimą ir užfiksavo 4 savavališkos statybos atvejus.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija atliko neplaninį statinių statybos teisėtumo Monciškės gyvenvietėje, Palangoje, patikrinimą ir užfiksavo 4 savavališkos statybos atvejus.<br>VTPSI nuotr.
Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija atliko neplaninį statinių statybos teisėtumo Monciškės gyvenvietėje, Palangoje, patikrinimą ir užfiksavo 4 savavališkos statybos atvejus.<br>VTPSI nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija

Jun 16, 2022, 1:20 PM, atnaujinta Jul 12, 2022, 12:39 PM

Statybos patikrinimo metu nustatyta, kad fizinis asmuo žemės sklype Palangoje, kuris patenka į Kultūros vertybių teritoriją (Šventosios senovės gyvenvietė) savavališkai, neturėdamas privalomo statybą leidžiančio dokumento (SLD), stato neypatingosios kategorijos gyvenamosios paskirties dviejų butų statinius.

Pažeidimą padariusiam asmeniui surašyti 4 savavališkos statybos aktai bei privalomieji nurodymai pašalinti savavališkos statybos padarinius iki 2022–12–02. Dėl nustatytų pažeidimų statytojui bus taikoma administracinė atsakomybė, numatyta Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 351 straipsnyje.

Statybos inspekcija atkreipia dėmesį, kad augant visuomenės sąmoningumui gyventojai vis dažniau praneša apie galimai neteisėtus statybos atvejus. Pranešimai tampa svarbūs ne tik nustatant pažeidimus, bet ir leidžia efektyviau vykdyti prevencijos darbą statybų srityje.

Primintina, kad prieš pradedant bet kokius statybos darbus, pirmiausia būtina pasirūpinti visais reikalingais dokumentais ir tik gavus SLD (kai jis privalomas) ar parengus projektą pradėti statybos darbus. Neturint galiojančio SLD arba jį turint, bet pažeidžiant esminius statinio projekto sprendinius, už savavališką statybą gresia atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.