Atvykote į Kauną iš provincijos? Tai jus išties nuvils – vienos problemos miestiečiai niekaip neišsprendžia

Vytauto prospektas – tarsi vartai į Kauną. Čia yra autobusų ir geležinkelio stotys, turgavietė, todėl šioje vietoje galima sutikti nemažai miesto svečių. Tačiau kai kurie jų susiduria su netikėta problema.

Vytauto prospekte ant 3-iojo daugiabučio, kuriame veikia ir įvairios įmonės, lentelės su namo numeriu nėra.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vytauto prospekte ant 3-iojo daugiabučio, kuriame veikia ir įvairios įmonės, lentelės su namo numeriu nėra.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2022, 7:03 AM

Į Kauną iš Alytaus atvykusi Viktorija Banevičienė pasakojo, kad dar namie internete ieškojo, kokios parduotuvės yra Vytauto prospekte.

„Žinojau, kad susitvarkiusi savo reikalus turėsiu laukti autobuso, vyksiančio į Alytų. Per tą laiką ketinau apsipirkti, todėl ieškojau, ką galiu rasti netoli stoties. Aptikau reklamą, kurioje buvo kviečiama apsilankyti mėsos prekių paviljone. Buvo nurodyta, kad jis yra Vytauto prospekto 6-ajame pastate“, – pasakojo moteris.

Pradėjusi ieškoti, kur yra šis namas, moteris pastebėjo, kad nuo pat Vytauto prospekto pradžioje esančio 2-ojo iki 10-ojo namų numerių ant pastatų nėra. Tik pradėjusi klausinėti praeivių, kur čia gali būti mėsos kioskas, suprato, kad jis greičiausiai yra pastate, kuriame veikia Miesto turgus, buvusiame kino teatro „Planeta“ pastate.

Miesto turgaus direktorius Raimondas Tarvydas, paklaustas, kodėl ant pastato nėra numerio, nustebo.

„Jis visada buvo. Tiesa, neseniai darbininkai tvarkė ant pastato kabėjusią reklamą, gal netyčia numeris nukrito. Būtinai patikrinsiu, kaip yra. Gerai, kad žmonės pastebi tokius dalykus ir praneša, nes kai kasdien vaikštai greta pastato, visko nepastebi“, – sakė verslininkas.

Panaši situacija ir kitoje Vytauto prospekto pusėje. Pirmasis pastatas pažymėtas, bet toliau besidriekiantys namų fasadai nepažymėti jokiais numeriais. Jis yra tik ant 9-ojo namo.

Vytauto prospekto 3-iojo daugiabučio pirmuosiuose aukštuose yra nemažai įvairių įmonių. Vienoje jų parduodami drabužiai. Parduotuvės darbuotojos sakė, kad patalpas nuomojasi, todėl joms rūpintis namo numeriu netenka. Iš klientų klausimų apie lentelę su numeriu negirdėjo. Ant parduotuvės fasado kabo didelė jos reklama, todėl ji pirmiausia ir krinta į akis.

Šiame daugiabutyje gyvenanti Audronė pasakojo, kad pastatas atrodo tarsi du atskiri namai, nes jų fasadai skiriasi. Žmonės ieško, kur yra 3-iasis pastatas, nes mano, kad greta priglaustas daugiabutis – jau 5-asis namas.

„Šioje vietoje sovietmečiu buvo gamykla „Sanitas“. Prieš gerą dešimtmetį statiniai buvo rekonstruoti ir paversti butais.

Iš lauko atrodo, kad tai du skirtingi statiniai, bet iš tiesų tai tas pats 3-iasis namas. Lentelių reikėtų ant abiejų pastato galų, bet nežinau, kas jomis turi rūpintis, kur jas gauti“, – sakė kaunietė.

Įspėjo, kad savininkai gali gauti ir baudą

Gintaras Gatulis

Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas

„Remiantis Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisyklėmis, pastatų ar statinių savininkai privalo pritvirtinti prie jiems priklausančių namų fasadų numerius, o ties gatvių sankryžomis – gatvių pavadinimų lenteles.

Jas užsako ir jų įrengimą organizuoja savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius.

Jei nesilaikoma šių reikalavimų, gali būti taikoma administracinė atsakomybė – įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 140 eurų. Už pakartotinai padarytą nusižengimą – bauda nuo 140 iki 600 eurų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?