Kauniečiai neatsistebi: įsigijo 12 namų, tarp jų – ir prabangų naują, ir visus juos paliko nykti

Vokietijos kapitalo parduotuvių tinklas „Lidl“ laikosi plėtros nekomentavimo politikos, bet apmirusios miesto vietos prabyla pačios už save. „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Milikonių kalno papėdėje užfiksavo ištisą kvartalą su keliolika namų – čia jau kurį laiką nematyti jokios gyvybės. Pastatus ir po jais esančius sklypus per porą 2019-ųjų mėnesių supirko „Lidl Lietuva“.

„Lidl Lietuva“ nupirkti namai Vilijampolėje.<br>Lrytas.lt koliažas
„Lidl Lietuva“ nupirkti namai Vilijampolėje.<br>Lrytas.lt koliažas
„Lidl Lietuva“ priklausantis kvartalas Milikonių kalno pepėdėje.<br>Skaitytojo nuotr.
„Lidl Lietuva“ priklausantis kvartalas Milikonių kalno pepėdėje.<br>Skaitytojo nuotr.
„Lidl Lietuva“ nupirkti namai Vilijampolėje.<br>Skaitytojo nuotr.
„Lidl Lietuva“ nupirkti namai Vilijampolėje.<br>Skaitytojo nuotr.
„Lidl Lietuva“ nupirkti namai Vilijampolėje.<br>Skaitytojo nuotr.
„Lidl Lietuva“ nupirkti namai Vilijampolėje.<br>Skaitytojo nuotr.
„Lidl Lietuva“ nupirkti namai Vilijampolėje.<br>Skaitytojo nuotr.
„Lidl Lietuva“ nupirkti namai Vilijampolėje.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Dominykas Biržietis

Jul 21, 2022, 9:30 AM

„Iš servisiuko einu Vilijampolėje ir prisiminiau vieną labai nustebinusį dalyką. Kvartalėlis tarp Linkuvos ir A. Stulginskio gatvių. Čia yra 11 sklypų, kuriuos nupirko „Lidl“ ir statys parduotuvę. Ta prasme, 11 tikrų namų, senų, tarp jų medinukų, ir vienas toks prabangus naujas“, – šią savaitę pasakojo naujienų portalo skaitytojas.

Jo žodžiais, vaizdas keistai kraupus, nes buvę namų savininkai iš pažiūros jau kurį laiką išsikraustę. Visas apie hektaro ploto kvartalas, ribojamas Varnių, Linkuvos, A. Stulginskio ir Rausvės gatvių, paliktas tuščias, kiemai apaugę žolėmis.

Apie naujuosius nekilnojamojo turto savininkus kauniečiui papasakojo čia pat veikiančio autoserviso meistrai. Kvartalo centre stovi palyginti neseniai statytas gana ištaigingas gyvenamasis namas, bet, anot serviso darbuotojų, visi sklypai nupirkti ir čionai dygs „Lidl“ prekybos centras.

„Prisiminiau, žmonės vienoje „Facebook“ grupių apie tai diskutavo dar metų pradžioje. Man pačiam tik gal nuostabą kelia gebėjimas tokioje vietoje 11 sklypų nupirkti, jei tai tiesa“, – kalbėjo vyras.

„Kas vyksta Kaune“ patikrinus aptariamo turto nuosavybės teisių istoriją, paaiškėjo, kad vilijampoliečiai nemeluoja, tik dėl parduotuvės statybų jokio biurokratinio judesio dar nematyt, tačiau sunku rasti kitą priežastį, kam „Lidl Lietuva“ galėtų reikėti gan erdvios teritorijos judrioje Kauno vietoje.

„Regia“ žemėlapio duomenimis, čia kol kas yra 13 adresų ir du žemės sklypai. Kaip nurodoma Registrų centre, bendrovė „Lidl Lietuva“ 12 gyvenamųjų namų su sklypais ir kitais nekilnojamaisiais objektais supirko 2019-ųjų lapkritį-gruodį, vienas pastatas įsigytas 2021-ųjų pradžioje.

12 sklypų šių metų balandį sujungta į vieną adresu Varnių g. 10. Suvienytų žemės lopinėlių, kurie anksčiau buvo gyvenamųjų teritorijų ir priklausė privatiems asmenims, savivaldybei arba valstybei, paskirtis pakeista į komercinę.

Ko gero, vyriausi šiame kvartale yra 1932 m. statyti medinukai A. Stulginskio g. 49 ir 49A, kuriuose atitinkamai registruoti du ir penki butai. Skaitytojo minėtas didelis namas Rausvės g. 3 pusapvaliu stogu ir modernizmą primenančiu apskritu langu iškilo 2002 m. Tikėtina, greit jis bus sulygintas su žeme.

Tiesa, nepaisant kai kurių gyvenamųjų pastatų amžiaus, nė vienas neįrašytas į Kultūros vertybių registrą, šiam plotui Vilijampolėje apskritai nėra jokių paveldosaugos apribojimų. Nėra paviešinta ir būsimos parduotuvės projektinių pasiūlymų, tad tušti namai, kaip spėjo kaunietis, dar kurį laiką riogsos.

„Kas vyksta Kaune“ paprašius patvirtinti arba paneigti informaciją apie naujos parduotuvės statybas Vilijampolėje, „Lidl Lietuva“ atstovė Dovilė Ibianskaitė ketvirtadienį nurodė, kad bendrovė domisi galima plėtra įvairiuose šalies miestuose, bet laikosi nuostatos nekomentuoti savo plėtros strategijos.

„Šiuo metu Lietuvoje veikia 63 „Lidl“ parduotuvės 24-iuose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose ir Rokiškyje. Nuoseklią tinklo plėtrą tęsiame ir toliau“, – išvardijo D. Ibianskaitė.

Primename, kad vienintelė Vilijampolės seniūnijoje esanti „Lidl“ parduotuvė yra gana toli nuo Milikonių kalno, Ežero gatvėje. Kiti du artimiausi prekybos centrai stovi Baltų prospekte ir Jonavos gatvėje. Pastarasis iškilo buvusio laisvalaikio centro „Undinė“ vietoje.

Be ceremonijų į mūrą kibusią techniką prieš trejus metus užfiksavo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas, vaizdo įrašą rasite kaunas.kasvyksta.lt/2022/07/10/verslas/lidl-urmu-ispirkti-namai-vilijampoleje-virto-vaiduokliu-kvartalu/"="">kaunas.kasvyksta.lt/2022/07/10/verslas/lidl-urmu-ispirkti-namai-vilijampoleje-virto-vaiduokliu-kvartalu/"" target="_blank">čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.