Alvydas Ziabkus. Neįveikiama užduotis Šventosios naujakuriams: pro nuogales prasibrauti prie jūros

Netoli Šventosios, vos 100 metrų nuo Baltijos jūros, namus pasistačiusiems naujakuriams Palangos savivaldybė sudarė visas sąlygas paplūdimyje poilsiauti nuogiems, taip pasirūpindama ir jų šeimų biudžetu, nes kokybiška maudymosi apranga taip pat kainuoja nepigiai.

Netoli Šventosios, vos 100 metrų nuo Baltijos jūros, namus pasistačiusiems naujakuriams Palangos savivaldybė sudarė visas sąlygas paplūdimyje poilsiauti nuogiems.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Netoli Šventosios, vos 100 metrų nuo Baltijos jūros, namus pasistačiusiems naujakuriams Palangos savivaldybė sudarė visas sąlygas paplūdimyje poilsiauti nuogiems.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Alvydas Ziabkus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Alvydas Ziabkus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 26, 2022, 6:03 PM, atnaujinta Aug 29, 2022, 11:01 AM

Prieš naują Molo gatvės kvartalą, kuriame poilsiauja apie 200 žmonių, specialiai jiems pažymėjo vyrų, moterų ir nudistų pliažus. Iš viso nuogaliams skirtas beveik 800 metrų ilgio paplūdimio ruožas.

Pramogauti ir ilsėtis be rūbų suaugusiesiems gal ir patogiau, bet kvartalo gyventojai klausia, kur dėtis paplūdimyje taip pat norintiems pasideginti tėvams su vaikais. Gal jie taip pat turėtų išsirengti?

Kad kuo mažiau šeimų ryžtųsi kulniuoti iki bendrojo paplūdimio, šiaurinėje pusėje dar 300 metrų pliažo kurorto savivaldybė atrėžė prie jūros atvykstantiesiems su gyvūnais.

Šiais poilsiautojų patogumais kurorto valdžia pasirūpino dar žiemą, bet atėjus vasarai paaiškėjo, kad Molo gatvės naujakuriai Palangos savivaldybės sumanymui nuogomis moterimis uždaryti arčiausią priėjimą prie jūros kažkodėl nepritaria.

Kilus vietiniam, bet nemenkam skandalui, pliažų ženklinimas buvo taip pastumdytas, kad priešais Molo gatvės kvartalą atsirado tarpelis ir bendrojo pliažo ruožui.

Bet rugpjūtį, kai tvyrant karščiams pajūrį užgulė minios žmonių, nuogalių pliažai vėl buvo sustumti pagal miesto tarybos patvirtintą schemą.

Kalbama, kad tai buvo padaryta treptelėjus koja vienam įtakingam kurorto politikui, kuris Šventosios pakraštyje prie jūros yra pastatęs daugiabučių kvartalą ir pasirūpino, kad jo gyventojai priešais esančiame pliaže turėtų daugiau erdvės.

Prie paplūdimių problemų Palangos savivaldybė pažadėjo grįžti rudenį. Taigi neatmestina, kad Molo gatvės gyventojams pritaikytą naujovę prie jūros poilsiauti nuogiems plės ir prie kitų gyvenamųjų kvartalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.