Kaunas tvarkosi savaip: pažadėjo centre jaukų skverą, tačiau pamiršo net žolę pjauti

Pačiame Kauno centre yra erdvė, kurią dar prieš metus buvo žadama paversti jaukiu skveru. Tačiau joje iki šiol tvyro netvarka, o ant numesto čiužinio patogu būtų įsikurti nebent benamiams. Savivaldybės atstovai nematė, kas darosi miesto širdyje.

Erdvė Gedimino ir Kęstučio gatvių kampe apleista – apžėlusi, mėtosi čiužinys.<br>M.Patašiaus nuotr.
Erdvė Gedimino ir Kęstučio gatvių kampe apleista – apžėlusi, mėtosi čiužinys.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-27 09:42

Naujamiestyje, Gedimino ir Kęstučio gatvių kampe, anksčiau stovėjo prekybiniai kioskai, erdvė buvo šiek tiek prižiūrima. Dabar šioje vietoje kioskų jau nebėra, plyti aukšta žolė, grindinio plytelės suklypusios. Į greta esančio pastato tvorą jau kelis mėnesius stovi atremtas didelis senas čiužinys.

Gedimino gatvėje gyvenanti Aušra Poškienė stebėjosi, kad pačiame miesto centre, kur vaikšto nemažai žmonių, niekas netvarko apleistos erdvės.

„Kęstučio gatvė atnaujinta prieš dvejus metus. Gatvė ir šaligatviai valomi, tačiau šio nedidelio skvero niekas netvarko. Labai keista, kad pačiame centre tvyro tokia netvarka.

Atsimenu, jog dar pernai pavasarį Kauno savivaldybės atstovai žadėjo, kad šioje vietoje atsiras jaukus skveras, bus nauji suolai, apšvietimas.

Ypač įsiminė tai, kad sieną, kuri dabar apleista, buvo žadama papuošti ažūrinėmis žalvario plokštėmis“, – pasakojo kaunietė.

Tada buvo planuota, kad skvero atnaujinimo darbai bus baigti iki vasaros pabaigos, bet praėjo jau metai, tačiau niekas nepasikeitė.

„Situacija tik blogėja, erdvė atrodo vis prasčiau. Įdomu, ar šis skveras kada nors bus atnaujintas?“ – svarstė A.Poškienė.

Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė, sužinojusi apie netvarką Gedimino ir Kęstučio gatvių kampe, dėkojo už informaciją ir žadėjo, kad skveras netrukus bus nušienautas ir sutvarkytas.

„Šiuo metu jau parengtas skvero įrengimo projektas, gautas statybos leidimas, įvyko ir viešieji pirkimai. Dabar baigiamos sutarties su rangovu pasirašymo procedūros. Darbus planuojama atlikti per devynis mėnesius“, – pažadėjo R.Savickienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.