Kauniečiai pašiurpę: Bermudų trikampiu vadinamoje vietoje, po darželio langais, tiesiama gatvė

Dainavos mikrorajono gyventojų dėmesį praėjusią savaitę patraukė vadinamajame „Bermudų trikampyje“ dirbanti technika. Naujienų portalo skaitytoja sunerimo, esą prie pat darželio tiesiama gatvė greitajai medicinos pagalbai. Savivaldybė teigia, kad tranzitinis eismas šiame daugiabučių namų kvartale bus ribojamas, tačiau kaip būtent tai ketinama įgyvendinti iki galo neaišku.

Dainavos mikrorajono gyventojų dėmesį praėjusią savaitę patraukė vadinamajame „Bermudų trikampyje“ dirbanti technika.<br>„Facebook“ grupės nuotr.
Dainavos mikrorajono gyventojų dėmesį praėjusią savaitę patraukė vadinamajame „Bermudų trikampyje“ dirbanti technika.<br>„Facebook“ grupės nuotr.
Raštelis gyventojams.<br>Skaitytojos nuotr.
Raštelis gyventojams.<br>Skaitytojos nuotr.
Šalia darželio ruošiami pagrindai naujai dangai.<br>Skaitytojos nuotr.
Šalia darželio ruošiami pagrindai naujai dangai.<br>Skaitytojos nuotr.
Šalia darželio ruošiami pagrindai naujai dangai.<br>Skaitytojos nuotr.
Šalia darželio ruošiami pagrindai naujai dangai.<br>Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-10-27 08:24

Kai kurie kauniečiai priešinasi

„Gal jūs galit paaiškinti aplinkiniams gyventojams, koks čia balaganas vyksta? Kad daromi takai tai yra gerai, bet gatvė prie paties darželio „Vaidilutė“?“ – spalio 5 d. stebėjosi „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Kaip nurodoma vieno kvartalo daugiabučio gyventojams skirtame raštelyje, pagal patvirtintą „Bermudų trikampio“ projektą čia tiesiamas kelias greitosios pagalbos automobiliams išvažiuoti į Taikos prospektą.

„Projekte numatyta tiesti kelią visai šalia mūsų namo. Bandau išsikovoti, kad kelias būtų tiesiamas kuo toliau nuo namo“, – teigiama pasipriešinimu dvelkiančiame namo įgaliotinės pasirašytame pranešime.

Dainavos mikrorajono gyventojus vienijančioje „Facebook“ grupėje Kauno savivaldybės projektas sulaukė įvairių vertinimų. Vieni kauniečiai svarstė, kad trikampyje paleidus specialiųjų tarnybų eismą, darželinukai galės atsisveikinti su miegu, kiti tvirtino, jog toks sprendimas padės greitajai pagalbai sutaupyti brangaus laiko Pramonės prospektą kaustant spūstims.

Žada riboti tranzitinį eismą

Projekto rangovas minėtoje socialinio tinklo grupėje paaiškino, kad šiuo metu Dainavos rajone, vadinamuosiuose „Bermuduose“, įrenginėjamas pėsčiųjų takas su išilginiu automobilių statymu. Naujas takas eis pro darželį, parkelį, „Maximos“ parduotuvės link.

„Taip pat, atsižvelgus į situacijas, kuomet greitosios medicinos pagalbos personalui sudėtinga išsukti į Taikos prospektą, bus įrengtas vienpusis išvažiavimas į prospektą. Juo galės naudotis visi vairuotojai, ne tik medikai. Eismo apribojimų dėl minėtų darbų nenumatoma“, – nurodoma gyventojams skirtame paaiškinime.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare patikslino, kad „Bermudų“ kvartale atnaujinama susidėvėjusi infrastruktūra, tvarkomos esamos dangos. Pasibaigus darbams bus aiškiai atskirti pėsčiųjų ir automobilių srautai.

„Greitajai pagalbai planuojama įrengti alternatyvų išvažiavimą į Taikos prospektą tuo atveju, jeigu prie esamo išvažiavimo įvyktų eismo įvykis ar susiformuotų spūstys. Tuo pačiu imsimės papildomų priemonių, neleisiančių šioje vietoje tranzitinio eismo, prioritetas turi išlikti pėsčiajam“, – tikino A. Pakalniškis.

Anot Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo, visus darbus planuojama užbaigti kitų metų pavasarį.

Dalis 26 mln. eurų vertės susitarimo

Remiantis Centriniu viešųjų pirkimų portalu, infrastruktūros rekonstrukciją Pramonės, Taikos prospektų ir Draugystės gatvės ribojamame kvartale atlieka AB „Kauno tiltai“. Su bendrove šių metų liepos 13 d. pasirašyta beveik 335 tūkst. eurų vertės sutartis.

Pagal ją rangovas įsipareigojęs parengti privažiavimo kelio naujos statybos techninį darbo projektą ir atlikti kelio statybos darbus. Savivaldybės suformuotoje techninėje užduotyje nurodoma, kad kelio su šaligatviais ilgis bus apie 650 m, šaligatvių ilgis – apie 625 m.

Tiesa, viešai prieinamuose dokumentuose nepateikiama jokia iliustracinė projekto medžiaga ar brėžiniai, tad vietos gyventojai gali tik spėlioti, kaip atrodys ir kur tiksliai eis naujasis vienpusis kelias.

Bermudų trikampio kvartalas Dainavoje

„Bermudų trikampio“ infrastruktūros atnaujinimas organizuojamas remiantis jungtine Kauno miesto susisiekimo komunikacijų remonto Centro, Dainavos, Eigulių, Petrašiūnų, Šančių ir Žaliakalnio seniūnijose sutartimi.

Preliminarų 26 mln. eurų vertės susitarimą dėl didelės apimties darbų Viliaus Šiliausko atstovaujama Kauno savivaldybės administracija 2019 m. rudenį pasirašė su bendrovėmis „Kauno keliai“, „Kauno tiltai“ ir „Autokausta“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.