Kanadoje dvejus metus būstą įsigyti galės tik patys kanadiečiai: taip tikisi sumažinti kainas

Kanadoje įsigaliojo draudimas užsieniečiams įsigyti būstą, tik su keliomis išimtimis dvejus metus neleidžiantis ne Kanados piliečiams pirkti būstą šioje šalyje. Tai uždrausta ir amerikiečiams.

Kanadoje įsigaliojo įstatymas, draudžiantis daugumai užsieniečių įsigyti gyvenamąjį būstą šalyje.<br>Foundry Co / Pixabay nuotr.
Kanadoje įsigaliojo įstatymas, draudžiantis daugumai užsieniečių įsigyti gyvenamąjį būstą šalyje.<br>Foundry Co / Pixabay nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Viljama Sudikienė, ELTA

Jan 5, 2023, 8:51 AM

Sekmadienį įsigaliojęs įstatymas specialias taisykles numato tik ilgalaikiams tarptautiniams studentams, asmenims, pretenduojantiems į pabėgėlio statusą, ir atvykėliams, turintiems laikinus darbo leidimus. Visais kitais atvejais įsigyti būstą gali tik Kanados piliečiai ir nuolatiniai gyventojai.

Ministras pirmininkas Justinas Trudeau ir įstatymo šalininkai teigė, kad tai padės sulėtinti šuoliuojančias būsto kainas Kanados nekilnojamojo turto rinkoje. Torontas ir Vankuveris dažnai įtraukiami į mažiausiai įperkamų pasaulio miestų dešimtuką.

„Geidžiami būstai Kanadoje pritraukia pasipelnyti siekiančius asmenis, turtingas korporacijas ir užsienio investuotojus“, – sakoma J. Trudeau Liberalų partijos rinkimų programoje. „Tai sukuria realias negyvenamų ir tuščių namų, spekuliacijos ir šuoliuojančių kainų problemas“.

Kritikai pabrėžia, kad didžioji dalis nekilnojamojo turto minimuose ir kituose didžiuosiuose Kanados miestuose ir taip jau priklauso kanadiečiams. Vyriausybės duomenimis, tik 6 proc. namų savininkų Britų Kolumbijoje, kurioje yra Vankuveris, ir Ontarijo provincijoje, kurioje yra Torontas, yra kitų šalių piliečiai.

„Draudimas ne kanadiečiams pirkti gyvenamąjį būstą gali pakenkti mūsų, kaip svetingos tautos, reputacijai“, – sakoma Kanados nekilnojamojo turto asociacijos pranešime. „Galima draudimo nauda greičiausiai bus menka“, – priduriama jame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.