Buvusį studentų bendrabutį pavertė šiuolaikišku būstu, tačiau čia darbai nesibaigia

Prieš keletą metų rekonstruotame buvusiame studentų bendrabutyje (Taikos pr. 30) planuojamas antras rekonstrukcijos etapas. Jau kitais metais numatyta įrengti papildomą šeštą aukštą ir saulės elektrinę ant stogo. Taikos pr. 30 projekto pardavimų atstovas UAB „Aidila“ direktorius Algimantas Bružas „Vakarų ekspresui“ sakė, kad iš pat pradžių buvo numatyti du pastato rekonstrukcijos etapai.

Taikos pr. 30 projekto vystytojai sako, kad šešto aukšto montavimas esamiems gyventojams nepatogumų nesukels.<br>Projektuotojų vizual.
Taikos pr. 30 projekto vystytojai sako, kad šešto aukšto montavimas esamiems gyventojams nepatogumų nesukels.<br>Projektuotojų vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Valeckas

Jan 8, 2023, 12:36 PM, atnaujinta Jan 8, 2023, 12:42 PM

Įgyvendinus pirmąjį etapą, butus įsigiję gyventojai daugiabutyje įsikūrė jau 2020 metais. Tačiau NT portaluose skelbiama, kad dar yra neparduotų butų pirmajame pastato aukšte. Taip pat jau siūloma rezervuoti butus šeštajame aukšte.

Rezervacijos mokestis – 50 procentų buto kainos. Vidutinė kvadratinio metro kaina – 2 700 eurų.

Buvo planuojama, kad šeštojo aukšto įrengimas bus pradėtas dar šiemet. „Užtruko derinimo procedūros Savivaldybėje. Leidimą statybai planuojama gauti kitų metų pradžioje“, – sakė A. Bružas.

Šeštasis aukštas turėtų būti įrengtas per metus, juo labiau kad jau tam yra pasiruošta. Per stogą išvestos reikiamos komunikacijos. Anot A. Bružo, pastatas yra išskirtinis ir tuo, kad nėra prijungtas prie miesto centralizuoto šilumos tiekimo sistemos.

Jame įrengtas geoterminis šildymas.

„Bendras geoterminių gręžinių ilgis siekia 2,2 kilometro“, – atskleidžia A. Bružas.

Anot jo, šiuo metu, pabrangus elektrai, dviejų kambarių buto šildymas name kainuoja apie 25 eurus per mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas