Šv. Jokūbo komplekse vietoje planuoto viešbučio kursis mokykla – pirmoji tokia Lietuvoje

„Lords LB Special Fund IV“, Šv. Jokūbo kvartalą Vilniuje, Vasario 16-osios g., plėtojantis fondas didžiuojasi galėdamas pranešti apie naują nuomininką – „Royal Russell School“. Tarptautinė britų mokykla duris atvers 2024 m. ir bus pirmoji mokykla su mokinių apgyvendinimo paslauga Lietuvoje. Į ją taip pat bus priimami dieninių skyrių mokiniai iš visos Lietuvos.

Tarptautinė britų mokykla duris atvers 2024 m. ir bus pirmoji mokykla su mokinių apgyvendinimo paslauga Lietuvoje.<br>Vizual.
Tarptautinė britų mokykla duris atvers 2024 m. ir bus pirmoji mokykla su mokinių apgyvendinimo paslauga Lietuvoje.<br>Vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2023, 9:48 AM, atnaujinta Jan 12, 2023, 9:51 AM

Tuo tarpu planuoto viešbučio statomame komplekse nebebus. Dar 2020 metais planuota, jog buvusios Šv. Jokūbo ligoninės teritorijoje greta Lukiškių aikštės, įsikurti „Clarion“ viešbutis.

1853 m. Londone įkurta „Royal Russell“ mokykla yra išskirtinio išsilavinimo lyderė, kurią renkasi vietiniai ir užsienio mokiniai. Londone sėkmingai veikia dvi „Royal Russell“ mokyklos, viena – Kinijoje, o kitą švietimo miestelį planuojama atidaryti Busano mieste, Pietų Korėjoje.

Mokykla Vilniuje priims vaikus nuo 2 iki 18 metų, o moksleiviai nuo 11 metų galės apsigyventi mokyklos komplekse. Vilniaus mokykloje bus daugiau nei 300 apgyvendinimo vietų mokiniams, juos visą parą prižiūrės kvalifikuoti darbuotojai.

Pamokos vyks pagal Jungtinėje Karalystėje taikomą „Royal Russell“ mokymo programą, o anglų kalba jas ves gimtakalbiai mokytojai. Mokiniai galės papildomai studijuoti įvairias kalbas, įskaitant lietuvių, ispanų ir japonų, taip pat gamtos, humanitarinius ir matematikos mokslus.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie naujų kartų ugdymo ir pirmąja mokykla su apgyvendinimo paslauga Lietuvoje. Tikimės, kad ji pritrauks vietos ir užsienio mokinius bei padės populiarinti Vilnių ir Lietuvą tarp pasaulio akademinės bendruomenės,“ – teigia „Lords LB Special Fund IV“ fondo valdytoja Anastasija Pocienė.

„Royal Russell“ valdytojų taryba pasirinko Vilnių, nes tai gyvybingas ir kosmopolitiškas miestas, pasižymintis įspūdingais pasiekimais švietimo srityje ir šviesia ateitimi. Tikimės, kad ši mokykla klestės ir suteiks apčiuopiamos naudos „Royal Russell“ mokiniams Londone, nes galėsime dalytis gerąja patirtimi,“ – sako Neil Cufley, „Royal Russell“ mokyklos operacijų ir finansų direktorius.

Pasak „Royal Russell“ atstovo Vilniuje Aleksej Golubovskij, mokykla siekia akademinio meistriškumo, tačiau taip pat stengiasi išlaikyti mažos įstaigos šeimyniškumo jausmą, o tai atspindi „Royal Russell“ šūkį „non sibi sed omnibus“, kuris reiškia „ne sau, o visiems“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.