Į karo nuniokotą Borodianką – mobilieji nameliai iš Lietuvos

Trečiadienį Vyriausybės pasitarime ministrai aptarė atstatymo nuo karo nukentėjusiose Ukrainos teritorijose darbus. Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė pažymėjo, kad, siekiant įgyvendinti Lietuvos tikslą Borodiankoje įkurti gyvenamąją stovyklą 36 šeimoms, jau kitą savaitę į Ukrainą pajudės pirmieji mobilūs nameliai.

Trečiadienį Vyriausybės pasitarime ministrai aptarė atstatymo nuo karo nukentėjusiose Ukrainos teritorijose darbus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Trečiadienį Vyriausybės pasitarime ministrai aptarė atstatymo nuo karo nukentėjusiose Ukrainos teritorijose darbus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Augustaitytė, ELTA

Jan 18, 2023, 4:39 PM

„Gruodžio antrą dieną buvo pasirašyta sutartis su tiekėju, pristatymo ir parengimo eksploatacijai terminas – ne vėliau kaip 60 kalendorinių dienų. Pirmieji moduliniai nameliai pajudės į Ukrainą sausio 23 dieną, tai yra kitą savaitę“, – sakė ji.

Rugpjūčio mėnesį Vyriausybė pritarė keturiems projektams: mobilios gyvenamosios stovyklos 36 šeimoms statybai Borodiankoje, taip pat mokyklos renovacijai Borodiankoje, vaikų darželio „Radist“ renovacijai Irpinėje bei tilto per Trubižos upę atstatymui. Vis tik, pasak G. Balčytytės, tilto per Trubižos upę statyba nėra aktuali.

„Pirmiausia mes konsultuojamės, žinoma, su Ukrainos institucijomis ir taip pat su kitais partneriais, veikiančiais Ukrainoje. Tad tilto per Trubižos upę statyba nėra aktuali“, – kalbėjo Vyriausybės kanclerė.

Vietoje tilto per Trubižo upę siūlomas projektas – „Mykolaivoblenergo“ skirstomojo tinklo modernizavimas pereinant į 20 kV klasę“. Pasak G. Balčytytės, tikslas yra visiškai modernizuoti elektros skirstomąjį tinklą, pereinant į 20 kV įtampos klasę ir maksimaliai technologiškai priartinant diegiamus sprendimus prie ES standartų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.