Už dviejuose daugiabučiuose paliktą broką statytojas brangiai sumokės – beveik milijoną eurų

Lietuvos apeliacinis teismas pakeitė Vilniaus apygardos teismo 2020 m. vasario 6 d. sprendimą, nustatydamas, kad už dviejų daugiabučių gyvenamųjų namų statybos defektų, atsiradusių garantiniu laikotarpiu, pašalinimą UAB „Firma VITI“ turės sumokėti ieškovei daugiabučių namų savininkų bendrijai „Vilkpėdės šilas“ ne 226 158,74 Eur, bet 987 595,44 Eur.

Statybų brokas, įskilo siena<br>M.Patašiaus / asociatyvioji nuotr.
Statybų brokas, įskilo siena<br>M.Patašiaus / asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos apeliacinis teismas

Feb 6, 2023, 2:21 PM

Ieškovė prašė priteisti iš atsakovės, kuri yra ginčo pastatų statytoja, pagrindinė rangovė ir pastatytų namų pardavėja, atlyginti kiemo nuogrindos ir požeminės automobilių aikštelės perdangos, gyvenamųjų namų balkonų, stogų remonto išlaidas ir ieškovės jau patirtas išlaidas – 1 496 088,66 Eur.

Nors pirmosios instancijos teismas byloje buvo paskyręs dvi ekspertizes, tačiau Lietuvos apeliacinis teismas, kilus ginčui dėl gyvenamųjų namų statybos defektų apimties, paskyrė pakartotinę ekspertizę, kurioje ekspertas atskleidė nustatytų defektų pobūdį, technines priežastis, nurodė defektų pašalinimo būdus ir pateikė šalinimo (remonto) vertę pagal 2022 m. įkainius.

Lietuvos apeliacinio teismo kolegija, atsižvelgusi į šios ekspertizės akto išvadas, nustatytas gyvenamųjų namų statybos defektų ir dėl jų atsiradusių defektų pašalinimo išlaidas bei ieškovės realiai dėl statybos defektų jau patirtus nuostolius, nusprendė, kad iš atsakovės ieškovei turi būti priteista galutinė suma – 987 595,44 Eur.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis civilinėje byloje per tris mėnesius nuo priėmimo dienos gali būti skundžiama kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.