Daug dėmesio sulaukęs NT projektas sostinėje tęsiamas: gavo 5,5 mln. eurų paskolą

Viena didžiausių nekilnojamojo turto (NT) įmonių grupių Lietuvoje „Eika“ skolinasi Vilniaus daugiabučių namų projekto „Bajorų alėjos“ plėtrai. Grupės įmonė su Medicinos banku sutarė dėl 5,5 mln. eurų dydžio paskolos suteikimo.

Viena didžiausių nekilnojamojo turto (NT) įmonių grupių Lietuvoje „Eika“ skolinasi Vilniaus daugiabučių namų projekto „Bajorų alėjos“ plėtrai.<br>Vizual.
Viena didžiausių nekilnojamojo turto (NT) įmonių grupių Lietuvoje „Eika“ skolinasi Vilniaus daugiabučių namų projekto „Bajorų alėjos“ plėtrai.<br>Vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-06 15:50

Medicinos bankas pranešė, kad „Eika“ grupės įmonei suteiktos paskolos trukmė – 3 metai. Bendros investicijos į „Bajorų alėjas“ sudarys iki 12 mln. eurų, iš jų beveik pusę – Medicinos banko paskola.

„Tai mūsų pirmas finansavimo projektas su Medicinos banku. Nuo pat bendradarbiavimo pradžios jautėme profesionalų požiūrį į verslą. Procesas buvo sklandus, o komanda – dėmesinga ir greita sprendimuose. Esame dėkingi už pasitikėjimą ir tikimės ateityje tęsti bendradarbiavimą“, – teigė „Eika“ plėtros vadovas Tomas Žiaugra.

„Bajorų alėjos“ yra 9 hektarų teritorija Vilniuje, kur nuo 2014 metų „Eika“ plėtoja nedidelio tankumo mažaaukščių daugiabučių namų gyvenvietę.

Projekte išpardavus butų likučius ir reikšmingai išaugus gyvenamojo būsto paklausai, pernai liepą „Eikos“ grupė nusprendė pradėti statyti 2 naujus daugiabučius, kuriuose būtų įrengti 97 butai. Medicinos banko suteikta paskola bus panaudota statybų užbaigimui finansuoti.

Medicinos banko Verslo tarnybos direktorius Julius Ivaška sakė, kad daug dėmesio smulkiam bei vidutinio dydžio verslui skiriantis bankas yra pasiruošęs ir dideliems finansavimo projektams su savo srities lyderiais.

„Bendradarbiavimas su „Eika“ mums yra įvertinimas, kad gebame išpildyti rinkos lyderių lūkesčius, prisidėdami prie jų verslo projektų plėtros. Tikiu, kad tai bankui padės stiprinti pozicijas didelių verslo klientų nišoje bei joje plėstis“, – teigė J. Ivaška.

„Eikos“ grupės plėtojamą „Bajorų alėjų“ teritoriją sudaro 3 kvartalai, iš kurių dviejuose parduoti visi butai. Trečiasis kvartalas „Klevai“ bus baigtas šiais metais. Jo butų energinio naudingumo klasė A++.

Kvartale bus įrengta antžeminė parkavimo aikštelė, infrastruktūra elektromobilių krovimui. Užbaigus statybos darbus planuojama įrengti sporto, vaikų žaidimo bei atliekų konteinerių aikšteles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.