Ant Kėdainiuose įgriuvusio tilto pluša statybininkai: aiškėja, kada juo vėl riedės automobiliai

Visą savaitę ant Tilto gatvės tilto Kėdainiuose darbuojasi statybininkai. Specialistai, pasitelkdami įvairią techniką, kasdien ardo per avariją paveiktus tilto elementus bei ruošiasi į Nevėžio upę įkritusios sijos demontavimo darbams. Šiuos darbus numatoma baigti per porą savaičių.

Vyksta avarijos padarinių šalinimo darbai – ardomos tos konstrukcijos, kurios buvo paveiktos įvykus avarijai.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Vyksta avarijos padarinių šalinimo darbai – ardomos tos konstrukcijos, kurios buvo paveiktos įvykus avarijai.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Ant tilto darbuojasi ne tik specialistai, bet ir speciali technika: frontaliniai krautuvai, keltuvai ir t.t.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Ant tilto darbuojasi ne tik specialistai, bet ir speciali technika: frontaliniai krautuvai, keltuvai ir t.t.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dimitrijus Kuprijanovas

Apr 12, 2023, 8:28 AM

Pašalinus siją ir kitus įvykio padarinius bei įvertinus tilto būklę, bus galima vertinti, ar tiltas tinkamas tolesnei eksploatacijai ir kokia apimtimi.

Dirba rangovas

Šiuo metu ant tilto darbuojasi ne tik specialistai, bet ir speciali technika: frontaliniai krautuvai, keltuvai ir t. t.

Vyksta avarijos padarinių šalinimo darbai – ardomos tos konstrukcijos, kurios buvo paveiktos įvykus avarijai. Pašalinus šias konstrukcijas bus pradėti tilto sijos, esančios Nevėžio upėje, demontavimo darbai.

Demontavimo darbus, kuriuos atliks AB „Kelių priežiūra“ viešųjų pirkimų būdu atrinktas rangovas, planuojama atlikti per porą savaičių.

Vertins būklę

AB „Kelių priežiūra“ informavo, kad tik pašalinus siją ir kitus įvykio padarinius bei įvertinus tilto būklę, bus galima vertinti, ar tiltas tinkamas tolesnei eksploatacijai ir kokia apimtimi.

Siją demontuoti leista po to, kai buvo atlikta nuodugni nukritusios tilto sijos apžiūra. Pašalinus padarinius, toliau bus vykdoma ekspertizė, kuria bus nustatomi veiksniai, galimai turėję įtakos avarijai.

Vyksta rekonstrukcija

Kol šalinami Tilto gatvės tilto avarijos padariniai, statybos vyksta ir J. Basanavičiaus gatvėje. Vadinamojo Vilainių tilto rekonstrukcijos darbai spartinami, kad eismą tiltu būtų galima paleisti anksčiau nei numatyta sutartyje – planuojama tai padaryti birželio mėnesį.

Darbus statybvietėje vykdo rangovas – bendrovė „HISK“.

Liko vienas

Kėdainių rajone šiuo metu liko vienintelis vis dar tinkamas naudoti tiltas per Nevėžio upę. Čia dažnai pastebimi kelininkai, kurie vykdo tilto priežiūros darbus.

Uždarius eismą tiltais per Nevėžį ties Vilainiais bei Tilto gatvėje, visas eismas kreipiamas apylanka krašto keliu Nr. 144 Jonava–Kėdainiai–Šeduva.

Lietuvos automobilių kelių direkcija informuoja, kad šiame kelyje esančiu tiltu galima saugiai naudotis be apribojimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.