Kėdainių rajone žmonės neturi vandens, bet valdžia gūžčioja pečiais: mažai gyventojų, kad imtųsi juos gelbėti

Kėdainių rajono Josvainių seniūnijos Paliepių kaime gyvenantys žmonės neviltyje – jiems trūksta geriamojo vandens. Į pagalbą gyventojams atvyko ugniagesiai, kurie pripildė tuščią šulinį vandeniu. Tokia situacija kaime susidaro jau antrus metus iš eilės, o rajono savivaldybė niekuo negali padėti, mat kaimas neatitinka kriterijų, kuriais remiantis būtų įrengtas centralizuotas vandens tiekimas.

Kėdainių rajono Josvainių seniūnijos Paliepių kaime gyvenantys žmonės neviltyje – jiems trūksta geriamojo vandens.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Kėdainių rajono Josvainių seniūnijos Paliepių kaime gyvenantys žmonės neviltyje – jiems trūksta geriamojo vandens.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas

2023-08-01 16:32

Kreipėsi į seniūniją

Paliepių kaimo Ilgosios gatvės daugiabučio namo gyventojai kreipėsi į Josvainių seniūniją, žmonės paaiškino, kad išseko jų kieme esantis bendro naudojimo šulinys.

„Tokia situacija jau ne pirmi metai. Ir pernai mums padėjo ugniagesiai. Ir šiemet padeda. Bet daugiau pagalbos iš niekur mes nesulaukiame. Name gyvena šešiolika žmonių, yra vaikų, yra žmonių su negalia.

Naudojamės visi vienu šuliniu, kuris yra kieme. Bet dabar ir tas tuščias, todėl esame neviltyje, esame be vandens“, – dėstė daugiabučio gyventoja Asta Ugenskienė.

Ne pirmas atvejis

Josvainių seniūnas Algimantas Sirvidas dar pernai „Rinkos aikštei“ sakė, jog žmonėms šulinys buvo išsekęs ir anksčiau. Tačiau įprastai tai nutikdavo karštomis vasaromis, o štai pernai nuseko pavasarį, šiemet – vasarai persiritus į antrąją pusę.

„Būdavo tų bėdų. Tas šulinys ir tvarkytas, ir valytas, bet va vis tiek kažkas negerai“, – dėstė seniūnas.

Paliepių gyventojams antradienio rytą į pagalbą išskubėjo Josvainių ugniagesių komanda. Ugniagesiai pripildė šulinį geriamuoju vandenių, tik ar ilgam jo užteks?

Gyventojai sunerimę

Tuo metu kalbinti daugiabučio gyventojai sakė, kad jiems neramu, mat nežino, ar ilgam užteks ugniagesių atvežto vandens. Beje, žmonės kreipėsi ne tik į seniūniją, bet rašė raštus ir rajono savivaldybei. Tačiau atsakymas paprastas – Paliepių kaime yra per mažai žmonių, kad čia būtų įvestas centralizuotas vandentiekis ir nuotekų sistema.

Trūksta gyventojų

Norint, kad Paliepiuose atsirastų centralizuotai tiekiamas vanduo, šiame kaime deklaruoti gyvenamąją vietą turėtų dar mažiausiai devyniolika gyventojų.

„Į savivaldybės viešojo geriamojo vandens teritoriją įtraukiama savivaldybės teritorija, jei atitinka kriterijų, kad geriamuoju vandeniu aprūpinama ir nuotekų tvarkymo paslaugos teikiamos ne mažiau kaip penkiasdešimt asmenų deklaravusių gyvenamąją vietą šioje vietovėje.

Paliepių kaime šiuo metu yra trisdešimt vienas asmuo, deklaravęs gyvenamąją vietą, todėl šio kriterijaus neatitinka ir nėra teisinės galimybės įrengti centralizuotus vandentiekio ir nuotėkų tinklus. Trūkstant geriamojo vandens šulinyje, prašome kreiptis į Josvainių seniūnijos seniūną dėl geriamojo vandens papildymo“, – dėstoma savivaldybės atsakyme gyventojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.