Vaizdas prie mokyklos papiktino: vaikus tarsi kalinius aptvėrė spygliuota viela

Tik kilus pasipiktinimui nuo „Sietuvos“ progimnazijos teritoriją juosusios tvoros šią savaitę buvo nuimta spygliuota viela, esą saugojusi nuo girtuoklių ir chuliganų.

Kad spygliuota viela nedera su ugdymo procesu, susigriebta šią savaitę, nors apie tai buvo pranešta pavasarį.<br>„Sostinės“ nuotr.
Kad spygliuota viela nedera su ugdymo procesu, susigriebta šią savaitę, nors apie tai buvo pranešta pavasarį.<br>„Sostinės“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2023, 8:17 PM, atnaujinta Aug 29, 2023, 8:18 PM

„Gal mokyklas ne tiktai spygliuota viela, bet ir koncertina aptverkime?“ – klausė vilnietis Povilas Baukys. Jo akimis, tvora ir spygliuota viela aplink teritoriją prie mokyklos Taikos gatvėje nedera.

„Sietuvos“ progimnazijos direktorė Daina Valackienė per raštinės darbuotoją „Sostinei“ perdavė, kad atsisako komentuoti šią temą – esą paaiškinimus turi pateikti savivaldybė, su kuria spygliuotos tvoros įrengimas yra suderintas.

Savivaldybės atstovas Irmantas Kuzas pasakojo, kad „Sietuvos“ progimnazijos pastatas ir šalia esantis stadionas aptverti tvora jau keletą metų. Daliai teritorijos panaudoti tvirti tvoros segmentai, daliai – tvoros tinklas.

Anot I.Kuzo, spygliuota viela aptverta tik nedidelė atkarpa, jos esą prireikė tik tvorai sutvirtinti, tai laikina priemonė. Mat tvora nuolat niokojama.

I.Kuzas tikino, kad spygliuota viela jau pirmadienį nuimta, o tinklinė tvora bus pakeista atsiradus galimybei.

Vilnietis P.Baukys tai pavadino netiesa, nes apie spygliuotą vielą jis savivaldybę informavo dar balandžio mėnesį. Be to, buvo aptverta ne menka atkarpa, o beveik visa mokyklos teritorija.

O štai savivaldybė aiškino, kad mokyklos tvoros tinklas nekelia pavojaus mokiniams ugdymo proceso metu.

„Tėvų skundų dėl tvoros mokykla nėra sulaukusi. Priešingai, mokyklos bendruomenė džiaugėsi, kad kieme nebevartojamas alkoholis, nebeklaidžioja asocialūs asmenys, stadione nebevedžiojami šunys ir mokiniai turi galimybę sportuoti švarioje ir saugioje aplinkoje“, – dėstė I.Kuzas.

„Sietuvos“ progimnazijos stadionas už 311 tūkst. eurų buvo atnaujintas prieš dvejus metus. Daugiau nei 5 tūkst. kvadratinių metrų aikštynas skirtas ne vien moksleiviams, bet ir visiems norintiems aktyviai leisti laiką.

Sportuoti visi norintys gali darbo dienomis nuo 18 iki 22 val., o savaitgaliais – nuo 8 iki 22 val. Tuo metu mokyklos vartai privalo būti atviri.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.