Istoriniuose „Memelio miesto“ pastatuose – netikėtas posūkis

 Klaipėdos istorinėje dalyje vystomame „Memelio mieste“ tarp modernių pastatų bus rekonstruoti istoriniai pastatai. Juose planuojama įrengti bendruomenės ir informacinį centrus. Kartu bus formuojama ir aikštė su liepų alėja. Šiuo metu yra parengti abiejų istorinių pastatų projektiniai pasiūlymai.

Klaipėdos istorinėje dalyje vystomame „Memelio mieste“ tarp modernių pastatų bus rekonstruoti istoriniai pastatai.<br>Projektuotojų vizual.
Klaipėdos istorinėje dalyje vystomame „Memelio mieste“ tarp modernių pastatų bus rekonstruoti istoriniai pastatai.<br>Projektuotojų vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Valeckas

Sep 8, 2023, 2:25 PM

„Memelio miesto“ teritorijoje jau nuo XV amžiaus buvo įsikūrusios Vitės žvejų sodybos.

Vienas iš šiuo metu planuojamų rekonstruoti pastatų buvo pastatytas daugiau nei prieš šimtą metų.

Pradinė jo paskirtis tuomet buvo – stalių dirbtuvės. Vėliau tai buvo mokslo paskirties pastatas – laboratorija.

„Memelio miesto“ projektą vystančios „Stemma Group“ vienas vadovų Nerijus Tilindis „Vakarų ekspresui“ sakė, kad po rekonstrukcijos šiame pastate turėtų įsikurti informacijos centras.

Taip pat jame numatytos patalpos „Memelio miesto“ administracijai, NT pardavimų biurui.

Multireliginis centras

Išskirtinė ateitis žadama kitam istoriniam pastatui.

„Planuojame, kad tai bus bendruomenės namai, kartu su savotišku multireliginiu centru, kuriame galėtų lankytis įvairių tikėjimų žmonės“, – planus atskleidžia N. Tilindis.

Anot jo, kaip tik šiuo metu dėl šios idėjos diskutuojam su uostamiesčio tikinčiųjų bendruomenėmis. Toks objektas būtų aktualus ir į uostamiestį laivais atvykstantiems svečiams.

„Aplink istorinius pastatus bus suformuota viena iš „Memelio mieste“ suplanuotų aikščių. Pasodinta liepų alėja“, – teigia N. Tilindis.

Anot jo, aikštė su istoriniais pastatais bus sutvarkyta kartu su pirmuoju „Memelio miesto“ plėtros etapu ir taps savotišku pirmojo plėtros etapo centru.

Vėliau kvartale, kuris bendrai užima apie 5 ha ploto, bus įrengta ir daugiau viešų erdvių, aikščių.

„Memelio miesto“ teritorijoje yra dar viena pastatas, kurio istorinė dalis yra saugoma, tačiau planuojame, kad jis bus integruotas į modernius statinius“, – sako N. Tilindis.

Anot jo, dar nėra aiškus ir šalia Naujosios uosto gatvės esančio buvusio Uosto direkcijos pastato likimas. Tai valstybės saugomas pastatas, didelė dalis jo priklauso „Memelio miesto“ vystytojams.

Pirmasis etapas

Liepos mėnesį bendrovė „Stemma group“ ir „Conres LT“ pasirašė generalinės statybos rangos sutartį dėl NT projekto „Memelio miestas“ pirmojo etapo statybų. Statybos darbai prasidėjo rugpjūtį.

I etapu statomas 6 aukštų A klasės verslo centras „Hanza“ ir 105 prestižinės klasės butai, sujungti bendra požemine parkavimo aikštele.

Bendras abiejų projektų plotas sieks beveik 30 tūkst. kv. m., iš jų 10.000 kv. m. sudarys požeminė dalis. Statybų pabaiga numatoma 2025 m. IV ketv.

Pirmasis etapas užims apie ketvirtadalį „Memelio miesto“ teritorijos.

„Memelio mieste“ iš viso planuojama pastatyti apie 100 tūkst. kv. m. įvairios paskirties pastatų. Vystymas suplanuotas etapais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.