Paskelbė, kada baigs naujinti vilniečių pamėgtą turgavietę

Pernai metų pavasarį prasidėjusius Rudaminos turgavietės rekonstrukcijos darbus planuojama baigti iki kitų metų liepos mėnesio, skelbia Vilniaus rajono savivaldybė.

Įgyvendinus atnaujinimo projektą, bus išplėsta turgaus teritorija.<br>lrytas.lt montažas
Įgyvendinus atnaujinimo projektą, bus išplėsta turgaus teritorija.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2023, 8:47 AM

Anot Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Vladislavo Kondratovičiaus, rekonstrukcijos darbai užsitęsė ESO tinklų klojimo darbų ir atsiradusios būtinybės atlikti projekto perplanavimą dėl lietaus nuotekų išvedimo, tačiau neabejojama, kad gyventojai ir verslininkai galės į turgavietę sugrįžti jau visai netrukus.

„Pravažiuojantieji pro turgavietę jau kurį laiką vėl galėjo stebėti aktyviai besitęsiančius darbus. Kasdien intensyviai dirba technika, lyginamas ir ruošiamas gruntas betoninių trinkelių dangai iškloti. Šiuo metu jau yra baigiami kapitalinio remonto darbai turgaus teritorijoje esančiame administracijos pastate“, – pabrėžė V. Kondratovičius.

Pasak savivaldybės, įgyvendinus projektą, bus išplėsta turgaus teritorija. Turgavietėje numatoma įrengti lauko paviljonus ir stogines su prekystaliais, sutvarkyti infrastruktūrą, įrengti kelias platesnes prekybos vietas negalią turintiems prekybininkams. Bus įrengtos lengvųjų automobilių stovėjimo aikštelės klientams ir aikštelės prekybininkams, kuriose jie galės saugiai palikti lengvuosius ir krovininius automobilius, mikroautobusus. Taip pat numatytos vietos ir prekybai iš automobilių.

Aikštėje ir jos prieigose numatoma įrengti šviestuvus, suolus, dviračių stovus, šiukšliadėžes, geriamojo vandens kolonėles, vaizdo stebėjimo sistemas ir kt.

Numatyta, kad darbų kaina sieks 1,8 mln. eurų. Vilniaus rajono savivaldybė šiam projektui skirs 0,7 mln. eurų, Europos Sąjungos ir valstybės biudžeto lėšos sudarys 1,1 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.