Vienas reikšmingiausių pastarųjų metų Vilniaus projektų keičia kursą: vietoje išgarsintos mokyklos – viešbutis

Šv. Jokūbo kvartale, netoli Baltojo tilto ir Lukiškių aikštės, statomo komplekso likimas išlieka neaiškus. Anksčiau gyventojams sukilus prieš šioje vietoje ketinamą statyti viešbutį bei po nesėkmingo sandorio su UAB „Royal Russell School Vilnius“, Statybos inspekcija portalui lrytas.lt patvirtino, kad leidimas išduotas būtent viešbučiui. 

„DO Architects“ vizual.
„DO Architects“ vizual.
„DO Architects“ vizual.
„DO Architects“ vizual.
„DO Architects“ vizual.
„DO Architects“ vizual.
„DO Architects“ vizual.
„DO Architects“ vizual.
„DO Architects“ vizual.
„DO Architects“ vizual.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 10, 2024, 9:34 AM, atnaujinta Jan 10, 2024, 9:36 AM

Praėjusių metų pabaigoje paaiškėjo, kad vienas reikšmingiausių pastarųjų metų Vilniaus projektų keičia kursą – nutraukta nuomos sutartis tarp šalia Baltojo tilto ir Lukiškių aikštės statomo Šv. Jokūbo pastatų komplekso valdytojos „Lords LB Asset Management“ ir britų mokyklos „Royal Russell School Vilnius“.

Portalui lrytas.lt kompanijos „Lords LB Asset Management valdomos UAB „Orkelos valdymas“ įmonės vadovė Anastasija Pocienė yra patvirtinusi, kad nuomos sutartis su britų mokykla nutraukta, tačiau ji nuomos sutarties nutraukimo priežasčių neatskleidė: „Nuomos sutarties nutraukimo su UAB „Royal Russell School Vilnius“ aplinkybių, dėl įpareigoto sutarties konfidencialumo, komentuoti negaliu“.

Įmonės vadovė tvirtino, kad istorinis pastatų kompleksas, esantis centrinėje miesto dalyje, turi daug potencialo ir gali būti pritaikomas ne tik įvairioms komercinėms, kultūrinėms, bet ir urbanistinėms veikloms. „Tęsime nuomininkų paieškas, nes galime pasiūlyti kokybę su dideliu istoriniu paveldu pačiame miesto centre“, – paaiškino A. Pocienė.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) patvirtino, kad „Infostatybos“ duomenimis 2021 m. kovo mėnesį Vilniaus savivaldybės administracija išdavė statybą leidžiantį dokumentą, kuris galioja iki dabar.

Pagal šį dokumentą leidžiama statyti viešbučių paskirties pastatą, kurio paskirtis – administracinė.

„Pagal Statybą leidžiantį dokumentą nėra numatyta mokslo paskirties pastato ar pastatų statyba, rekonstravimas ar kapitalinis remontas.

Visi statybos darbai privalo būti vykdomi pagal statinio projektą. Statybos inspekcija neturi duomenų, kad darbai vykdomi ne pagal projektą. Dėl visų kitų projektinių sprendinių ir numatomo pastatų naudojimo būdų turėtų pasisakyti Statytojas (vystytojas) arba Savivaldybės administracija“, – raštu pakomentavo Statybos inspekcija.

Planai buvo kitokie

Primename, kad po nesėkmingai planuoto viešbučio „Clarion“ įkurdinimo statomame komplekse, kuris planuotas dar 2020 metais, įmonės „Lords LB Special Fund IV“ Šv. Jokūbo kvartalą Vilniuje, Vasario 16-osios g., plėtojantis fondas praėjusių metų sausio mėnesį pranešė apie naują nuomininką – „Royal Russell School“.

Tai turėjo būti pirmoji mokykla su mokinių apgyvendinimo paslauga Lietuvoje. Į ją buvo ketinama priimti dieninių skyrių mokinius iš visos Lietuvos. Tarptautinė britų mokykla duris turėjo atverti 2024 m.

Atnaujintą istorinį kvartalą sudaro Šv. Apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčia, dominikonų vienuolynas, ugdymo veiklai skirtos erdvės su vidiniu sodu ir komercinės patalpos. „Orkela“ užsakymu kvartalą projektuoja architektai Gilma Teodora Gylytė, Sabina Daugėlienė, Andrė Baldišiūtė, Algimantas Neniškis, Domantas Baltrūnas, Gerda Nevulytė, Gediminas Aismontas, Eglė Gelažauskaitė, Edgar Vladimirenko ( „DO Architects“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.